Táto myš klame telom. Má nevýrazný dizajn a pomerne hlasné tlačidlá. Na druhej strane však obsahuje jedny z najpokročilejších technológií na trhu, vďaka ktorým chce zaujať aj tých najnáročnejších hráčov.

Logitech G PRO Gaming Mouse navrhli profesionálni hráči počítačových hier. Myš je určená pre využitie v elektronickom športe a jej zovňajšok sa nesie v duchu hesla v jednoduchosti je sila. Nevýrazný dizajn sme spomenuli, jeho výhodou je symetrickosť. Myš sa drží pohodlne v ruke, jej konštrukcia však nie je navrhnutá v snahe zlepšiť ergonómiu. Dokonca neobsahuje ani pogumované časti, čo je bežná výbava niektorých herných myší. Na druhej strane, pri hraní sa nám ruky nešmýkali. Oceňujeme hmotnosť 83 gramov.

Zaujímavejšia je výbava vo vnútri. Myš využíva senzor PMW3366 a ten zabezpečuje precíznosť na úrovni, ktorú uznáva väčšina herných nadšencov i profesionálov. Jeho rozlíšenie je v rozmedzí 200 – 12000 DPI, čo je hodnota, s ktorou sme sa ešte nestretli. Na detailné otestovanie kvality senzora nemáme k dispozícii potrebné vybavenie, Logitech však má bohaté skúsenosti s výrobou herných myší a jeho zariadenia patria medzi tie najlepšie. Faktom je, že pre bežného hráča bude možno táto myš až príliš dobrá. Na rekreačné, aj keď časté a dlhodobé hranie, si vystačíte aj s menej kvalitným senzorom.

Myš ponúka štandardnú výbavu tlačidiel, ktorú dopĺňajú dve bočné a tlačidlo na prepínanie rozlíšenia. Väčšina konkurenčných myší umožňuje prepínanie medzi 2 až 3 nastaveniami, v prípade tejto myšky sa budete prepínať medzi 4 nastaveniami DPI. Ako sme spomenuli, zvuk stláčania tlačidiel je pomerne hlasný. Je to dané systémom odpruženia tlačidiel pomocou kovovej pružiny. Vďaka nemu nemusíte tak silno stláčať tlačidlo na kliknutie, čo ocenia najmä profesionálni hráči. Logitech udáva výdrž tlačidiel na úrovni 20 miliónov kliknutí.

Myš si môžete prispôsobiť pomocou dobre známej aplikácie Logitech Gaming Software. K dispozícii je vstavaná pamäť, do ktorej si uložíte nastavenia DPI, priradených tlačidiel aj podsvietenia. Myške ťažko niečo vyčítať. Niektorí hráči však možno dajú prednosť dizajnovo atraktívnejšiemu modelu. V prípade Logitech G PRO Gaming Mouse je dôraz kladený v prvom rade na maximálny „výkon“ pri hraní.

Cena: 79,99 EUR
Zapožičal: Logitech

Tento článok vyšiel aj v tlačenom októbrovom vydaní TOUCHIT č. 8/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Najnovšie príslušenstvo pre hráčov: Kingston HyperX CloudX Pro Gaming Headset

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit