Nafotili sme pre vás najnovšie a najzaujímavejšie zariadenia na výstave MWC 2016.

Dnes sa otvorili brány výstaviska v Barcelone a výstava MWC oficiálna začala. Pripravili sme pre vás videá a fotografie oznámených a vystavovaných produktov, ktoré nás zaujali svojim spracovaním, prípadne si získali našu pozornosť z iného dôvodu. Článok budeme priebežne aktualizovať o ďalšie galérie a videá.

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 má zmenený dizajn, vylepšený fotoaparát, najvyššiu odolnosť voči prachu a vode, zvýšenú kapacitu batérie a podporu pre microSD kartu až do 200 GB.

LG G5

LG G5 má tenké kovové telo s vymeniteľnou slide-out batériou a možnosťou pridania či výmeny rôznych modulov. Ľahko sa tak premení na digitálny fotoaparát alebo Hi-Fi prehrávač.

Huawei MateBook

Huawei MateBook je 12-palcový konvertibilný tablet s procesorom Intel Core m3 / m5 / m7. Má operačný systém Windows 10 a výbornú konštrukciu – 84% pomer obrazovky k telu, hrúbku 6,9 mm a hmotnosť 690 gramov.

Sony Xperia XA, X a X Performance

Xperia XA je 5-palcový smartfón s rozlíšením 720p a 13MP zadným fotoaparátom. Výrobca použil 64-bitový procesor MediaTek MT6755. Ide o najlacnejší model z predstavených noviniek. Sony predstavilo aj model Xperia X s 5-palcovým Full HD displejom, procesorom Snapdragon 650 a 23MP Exmor fotoaparátom. Ten sa chváli technológiou prediktívneho hybridného zaostrovania. Sme zvedaví, ako bude technológia fungovať v praxi. Výrobca sľubuje, že fotoaparát dokáže vopred určiť, ako sa bude objekt pohybovať. Vďaka tomu by nemali byť fotografie rozmazané ani v prípade rýchleho pohybu objektu. V predaji bude aj verzia Xperia X Performance s procesorom Snapdragon 820 a totožným Exmor fotoaparátom.

Sony Xperia XA

Sony Xperia X

Sony Xperia X Performance

HTC Vive

Virtuálna realita HTC Vive dostala na výstave MWC oficiálnu cenovku. Zatiaľ iba v dolároch – bude stáť 799 dolárov, avšak balenie obsahuje všetko potrebné, vrátane bezdrôtových ovládačov pre virtuálnu realitu.

Alcatel IDOL 4 a IDOL 4S

IDOL 4 ponúka 5,2-palcový displej s rozlíšením 1920 × 1080. Procesor je Qualcomm Snapdragon 617, ktorý sa radí do segmentu strednej triedy. Výbavu dopĺňa 3 GB RAM, 16 GB úložisko a microSD slot. Kamery majú rozlíšenie 13MP a 8MP, predná prekvapí bleskom.

Model IDOL 4S je mierne vylepšenou verziou vlajkovej lode. Má 5,5-palcový QHD AMOLED displej, procesor Snapdragon 652 a 32 GB úložisko. Batéria má kapacitu 3000 mAh, v prípade modelu IDOL 4 je to 2610 mAh. Operačný systém je v oboch prípadoch Android 6.0.

HP EliteBook Folio

Nový EliteBook Folio bol predstavený na CES v Las Vegas a na trh sa dostane v marci. Zariadenie chce priamo konkurovať MacBooku z minulého roka. Namiesto jedného USB-C konektora má dva. Zariadenie má procesor Intel Core m7, 12,5-palcový displej a 10-hodinovú výdrž. Cena by mala začínať na sume 999 EUR.

Smartfóny Moto

Tieto zariadenia nie sú novinkami na trhu. Na Slovensku ich však nekúpite, takže sme ich v Barcelone nafotili. Na fotografiách si môžete všimnúť názov modelu aj jeho parametre.

CulCharge

Slovenská spoločnosť CulCharge sa na MWC v Barcelone prezentuje nositeľnou powerbankou, ktorá kombinuje 3 funkcie. Má zabudovanú batériu a okrem toho funguje ako štandardná nabíjačka, resp. zariadenie, ktoré prepojí váš smartfón s počítačom.

mwc_2016_produkty_16

Na článku spolupracoval Ondrej Macko.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit