Novinka bude na trh uvedená 8. apríla.

Cez víkend sa objavili nové správy o Nokii. Niektoré sú oficiálne aj neoficiálne. Začneme najprv tými oficiálnymi – HMD Global oznámilo uvedenie nového smartfónu, ktoré sa bude konať 8. apríla. Domnievame sa, že sa dočkáme ďalšieho prémiového smartfónu. Jednou z možností je dlho očakávaná Nokia 10 – pokračovanie telefónov Nokia 8.3 5G a Nokia 9 Pureview, ktoré sú v aktuálnej ponuke značky na samom vrchole. 

TechRadar zdieľa niekoľko zaujímavých informácií z prostredia spoločnosti, ktoré tvrdia, že sa čoskoro dočkáme nového telefónu Nokia s čipsetom Snapdragon 775. Vo výbave by nemal chýbať 108 Mpx fotoaparát, ktorý bude doplnený o ďalšie 4 objektívy.

Zdroj ďalej poukazuje na to, že označenie Nokia G10 už bolo zaznamenané v certifikačných procesoch. Označenie radu G pritom môže znamenať aj príchod niečoho nového, čo Nokii umožní priniesť nový produkt, ktorý bude na začiatku reštartu značky.

Smartfón by mal prísť s podporou nahrávania videa v rozlíšení 4K/60 fps, zabudovaným 5G a kompatibilitou s Wi-Fi 6E. Je preto možné, že sa skutočne dočkáme telefónu strednej až prémiovej triedy.

Je pritom známe, že už skôr sa objavili správy o smartfóne Nokia, ktorý by mal prísť s čipsetom Snapdragon 875, na úkor vlajkového čipu Snapdragon 888. Je preto možné, že Nokia pripravuje niekoľko rôznych modelov.

Vieme však, že na 8. apríla Nokia niečo pripravuje. Či už bude predstavená Nokia G10, vlajková loď s iným názvom alebo dokonca žiadna z týchto dvoch možností, niet pochýb o tom, že o pripravovaných smartfónoch Nokia budeme v najbližších dňoch ešte počuť.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Nokia pripravuje viaceré zmeny: Oživí aj svoju hernú sériu

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.