Spoločnosť chce čo najskôr nabehnúť na vlnu AI.

Značka Nothing sa medzi používateľmi Android zariadení presadila produktmi s jedinečným priehľadným dizajnom a dobrým pomerom cena/výkon. To potvrdzuje nielen séria audio produktov, ale aj smartfóny Nothing Phone (2a) alebo Nothing Phone (2). Druhý menovaný bol predstavený v lete 2023, čo by mohlo spolu s nedávnymi únikmi vyvolať pocit, že Nothing Phone (3) doslova klope na dvere. Hoci chvíľu sa aj zdalo, že nová generácia tohto smartfónu vyššej strednej triedy bude predstavená už o pár týždňov, tak realita bude nakoniec iná.

Trochu tajomna do situácie okolo Phone (3) vniesol zakladateľ Nothing Carl Pei, ktorý sa na sociálnej sieti X rozrozprával o projektoch umelej inteligencie a ich budúcnosti v smartfónoch spoločnosti. Existujú pritom dve hlavné myšlienky, ktoré chce spoločnosť aplikovať.

Na domovskej obrazovke bude nové prostredie zhromažďovať informácie, ktoré budú založené na používateľskej skúsenosti a predpokladaných potrebách používateľa. Išlo by o všetky dôležité informácie, ktoré by používateľ mohol potrebovať a mal by ich zoradené na jednom mieste. Toto prostredie bude nielen dynamické, ale bude zohľadňovať aj kontext. Nové centrum bude pritom používateľom zobrazovať očakávaný obsah vždy, keď to bude vyžadovať situácia. Novým nápadom je aj hlasový AI spoločník. Ten by mal byť podľa spoločnosti multimodálny, personalizovaný a priateľský. 

Keďže Nothing je veľmi mladá firma, tak sa predpokladá, že tieto a ďalšie AI funkcie spoločnosť neuvedie skôr, ako bude na trh uvedený Nothing Phone (3). Spoločnosť medzičasom potvrdila, že Phone (3) skutočne nebude predstavený skôr ako v roku 2025.

To môže v konečnom dôsledku spoločnosti poskytnúť dostatočne veľký časový priestor na to, aby Phone (3) bol skutočne skvelým telefónom s pokročilými AI funkciami.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.