Novinka na trhu medzi počítačovými skriňami ATX mid tower zaujme moderným dizajnom a účelným usporiadaním vnútorného priestoru. Poteší aj cena.  Línie skrine sú zvýraznené lemovaním čelného panela s LED podsvietením.

Zalman K1 je celkom nová skriňa v ponuke značky ZALMAN. Vývoj a originálny dizajn skrine pochádza z dizajnérskeho štúdia Zalman so sídlom v Južnej Kórei. Skriňa formátu ATX mid Tower kladie dôraz na ovládanie, ochranu pred prachom, efektívny systém cirkulácie vzduchu pre chladenie, elimináciu vibrácií, ľahkú rozšíriteľnosť a účelné vedenie kábla.

Vypínač, reštartovacie tlačidlo, ovládanie LED podsvietenia, porty USB rozhrania a audio vstup aj výstup sú účelne umiestené na hornom paneli skrine. Systém magnetických a vysúvacích prachových filtrov zabezpečuje bezprašné prostredie pre bezchybnú prácu hardvéru. Starostlivo navrhnuté usporiadanie ventilátorov na chladenie umožňuje inštalovať až 8 ventilátorov s priemerom 120 mm, alebo 5 ventilátorov 140 mm. Súčasťou dodávky je už predinštalovaný 120mm ventilátor v zadnom paneli. Skriňa je v spodnej časti vybavená antivibračnými a protišmykovými pätkami, pre skryté vedenie kábla vnútrajškom skrine sú pripravené vodiace lišty.

Zalman K1 je určená pre zdroje s maximálnou dĺžkou 190 mm, pre VGA karty (duálne) do 380 mm a CPU chladič do 178 mm. Skriňu je možné osadiť dvomi diskami HDD 3,5″, alebo dvomi diskami SSD 2,5″. Ďalej je možné inštalovaný hardvér rozšíriť o ďalšie dva SSD disky 2,5″. Na dodatočné rozšírenie je k dispozícii aj sedem PCI slotov.

Skriňa o rozmeroch 458 × 210 × 450 mm má bočný priehľadný panel z matného skla o hrúbke 4T. Čelný panel skrine Zalman K1 je lemovaný LED podsvietením, ktoré podtrhuje moderný dizajn skrine.

Dostupnosť a cena

PC skriňa Zalman K1 je dostupná prostredníctvom siete internetových obchodov a vybraných predajcov za doporučenú koncovú cenu 85 EUR vrátane DPH.

Technické údaje Zalman K1 ATX Mid Tower:

Podporované formáty základných dosiek: štandardný ATX/M ATX/Mini-ITX

Podporovaný formát grafickej karty: do 380 mm

Chladenie CPU: do 178 mm

PCI pozície: 7

Sloty pre disky: interný: 2 × 3,5″ HDD, 2 × 2,5″ SSD (rozšíriteľné o ďalšie dva 2,5“ SSD)

Ventilátory: 1 × predinštalovaný, zadný 120 mm

Pozície pre ďalšie ventilátory: 8 × 120 mm alebo 5 × 140 mm (nie sú súčasťou dodávky)

Rozmery: 458 × 210 × 450 mm

Značky: