Apple kozmeticky rozšíril portfólio svojich telefónov.

Apple okrem nového iPadu predstavil aj nové prírastky do rodiny iPhonov. V tomto prípade však nečakajte žiadne výraznejšie novinky. Zmeny sú doslova kozmetické, pretože iPhone 7 je najnovšie dostupný v červenej farbe a iPhone SE sa bude predávať v základnej verzii s 32 GB úložiskom. Bolo na čase.

Červený iPhone 7 je produkt spolupráce medzi spoločnosťou Apple a organizáciou (RED), ktorá bojuje proti AIDS. V minulosti bola táto spolupráca podporená rôznymi akciami a výpredajmi v obchode App Store. Špeciálna farebná verzia iPhonu posúva partnerstvo na ďalšiu úroveň.

Červený iPhone sa však okrem farby nijak neodlišuje od bežnej sedmičky, resp. verzie Plus. Novinka bude v predaji od 24. marca 2017 a iba vo verziách so 128 GB a 256 GB úložiskom. Cena preto začína na úrovni 869 eur, resp. 1 009 eur v prípade iPhone 7 Plus.

Červený iPhone 7 a jeho európske ceny

Čo sa vynoveného iPhonu SE týka, ten okrem väčšieho úložiska neprináša žiadne ďalšie novinky. Zvyšok výbavy je rovnaký ako pred rokom. Stále teda ide o kombináciu iPhonu 5s (dizajn) a iPhonu 6s (výkon, komponenty). SE má vo výbave pokročilý fotoaparát modelu 6s, NFC a procesor Apple A9. 3D Touch displej neponúka.

Bezo zmeny ostali aj ceny. 32 GB model stojí 479 eur, 128 GB verzia je o 110 eur drahšia. Aj v tomto prípade je začiatok predaja naplánovaný na 24. marca.

Jediným vylepšením tohtoročného iPhonu SE je väčšie úložisko. Základný model má 32 GB

Prečítajte si aj:

Apple má nový iPad. Je hrubší, ťažší a lacnejší

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit