Doplnené 19. 10.: Nové balenie iba s diaľkovým ovládačom je už v predaji.

Oficiálny predajca, Alza, však dostane prvé kusy až 23. októbra. Výrobca takisto oznámil, že vybrané hry si môžete zahrať iba pomocou diaľkového ovládania, bez nutnosti použiť herný gamepad. Konkrétne ide o tieto tituly:

Jackbox Party Pack 4, Jackbox Party Pack 3, Jackbox Party Pack 2, Jackbox Party Pack, Alto’s Adventure, Riptide GP: Renegade, Real Racing 3, Crossy Road, Mousebot: Escape from CatLab, Red Ball 4, PAC-MAN 256 – Endless Maze, Skeletomb, Afterloop, Table Top Racing, AirAttack 2, Epic Heroes War, PAC-MAN, Beach Buggy Racing, Riptide GP 2, Power Hover

Zariadenie tiež zaujme podporou služieb ako Amazon Video, Netflix, Plex, BBC, iPlayer, YouTube či CHILI Cinema v 4K rozlíšení a v mnohých službách aj s podporou HDR.

Pôvodný článok 26. 9.: NVIDIA SHIELD TV je jeden z najlepších multimediálnych prehrávačov na trhu.

Apple začal predávať dlho očakávanú verziu multimediálneho prehrávača Apple TV 4K, ktorá najnovšie podporuje prehrávanie videí v rozlíšení až 4K a s podporou HDR. Konkurenčné riešenia tieto technológie podporovali už niekoľko rokov, avšak Apple si dával na čas.

Jedným z najlepších konkurenčných zariadení je NVIDIA SHIELD TV. Zariadenie od výrobcu grafických kariet ponúka operačný systém Android TV, ktorý je pravidelne aktualizovaný na najnovšiu verziu. SHIELD TV podporuje 4K rozlíšenie a prehrávanie v HDR v množstve služieb. Zároveň ide o zariadenie s viacerými hernými funkciami. Okrem streamovania hier z vášho počítača môžete využiť herný cloud od NVIDIE či čoraz bohatšiu knižnicu Android hier. Aj kvôli tomu sa SHIELD TV predáva s herným ovládačom priamo v základnom balení.

NVIDIA sa však teraz rozhodla priniesť na trhu cenovo atraktívnejšie balenie svojej SHIELD TV. Nové balenie obsahuje iba diaľkový ovládač a stojí o takmer 30 eur menej v porovnaní s balením s gamepadom a diaľkovým ovládačom. V oboch prípadoch má úložisko konzoly 16 GB, môžete ho rozšíriť pomocou USB disku. K dispozícii je aj Pro verzia prehrávača s 500 GB diskom, gamepadom a diaľkovým ovládačom.

Rozhodnutie uviesť na trh SHIELD TV iba s diaľkovým ovládačom dáva zmysel. NVIDIA vďaka tomu zlacnila svoj prehrávač na cenu, za ktorú sa predáva Apple TV 4K. U nás bude nové balenie SHIELD TV rovnako drahé ako 4K prehrávač od Applu. Oficiálny predajca na Slovensku, obchod Alza, stanovil cenu na 199 eur. Pokiaľ však premýšľate, že by ste v budúcnosti využili gamepad, oplatí sa kúpiť kompletné balenie. Samotný gamepad sa predáva za 65-70 eur a využijete ho aj pri ovládaní aplikácií, ktoré nie sú optimalizované pre rozhranie televízorov.

Nové balenie SHIELD TV s diaľkovým ovládačom sa dostane do predaja v polovici októbra za 199 eur.

Fotogaléria kompletného balenia. Nové balenie s diaľkovým ovládačom je lacnejšie a neobsahuje herný ovládač. Pôvodné balenia s gamepadom však ostávajú v predaji aj naďalej

Zdroj: NVIDIA

Prečítajte si aj:

Recenzia NVIDIA SHIELD TV (2017): Takto vyzerá budúcnosť televízie

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit