V dizajne pripravovanej vlajkovej lode je vidieť prvky konkurenčných značiek.

Už skoršie správy nám naznačili, že OnePlus 11 má namierené do prémiovej kategórie telefónov. Dlhšie takisto vieme, že novinka sa má na trh dostať v prvom štvrťroku 2023 s pôsobivými parametrami a luxusným prevedením. Teraz sa k týmto správam pridáva aj ďalšia, ktorá nám poskytuje prvý oficiálny pohľad na tento telefón. Ide o vysokokvalitné obrázky, ktoré nám potvrdzujú predchádzajúci únik.

Nové obrázky znázorňujú veľkú kruhovú zostavu fotoaparátov s tromi objektívmi, zakrivenú zadnú stenu, ako aj mechanický volič zvukových režimov. Nová vlajková loď bude nielen výkonná, ale aj štýlová. OnePlus 11 nepríde iba so špičkovou technologickou výbavou, ale aj s keramickým zadným krytom. V dizajne pripravovanej novinky je pritom vidieť vplyvy telefónov Galaxy S22 a Xiaomi 12S Ultra.

OnePlus 11 oficiálny renderZdroj: GSMArena
OnePlus 11 oficiálny render

Nový vlajkový telefón bude dostupný vo farbách Volcanic Black a Forest Emerald. Očakávané technické parametre by mali zahŕňať 6,7-palcový Amoled displej s rozlíšením QHD+, čipset Snapdragon 8 Gen 2 a až 16 GB RAM. 

Očakávame, že aj pri tomto modeli sa dočkáme fotoaparátov, ktoré boli vyvinuté v spolupráci so spoločnosťou Hasselblad. Vo výbave by nemal chýbať hlavný 50 Mpx fotoaparát so senzorom Sony IMX890, 48 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát so senzorom Sony IMX581 a 32 Mpx fotoaparát so senzorom Sony IMX709 a 2× priblížením.

OnePlus 11 bude údajne vybavený batériou s kapacitou 5 000 mAh a 100 W nabíjaním. Zdá sa však, že spoločnosť OnePlus aj budúci rok predstaví iba jeden vlajkový model série OnePlus 11. To znamená, že ani tentokrát žiadny Pro model nebude.

Niektoré zdroje dokonca tvrdia, že v budúcnosti bude každoročne uvádzaný iba jeden vlajkový telefón

Titulný obrázok: OnePlus Nord 2T

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.