Deje sa tak krátko pred predstavením.

Fotografia OnePlus 13 bola zverejnená prezidentom spoločnosti OnePlus, Li Jie, na sociálnej sieti Weibo. Táto oficiálna snímka prednej strany potvrdzuje blížiace sa uvedenie OnePlus 13 na trh. Hoci v prvej fáze sa očakáva dostupnosť iba pre čínsky trh, tak niekedy začiatkom roka 2025 by sa tento model mohol objaviť aj v ostatných regiónoch sveta. OnePlus 13 bude zároveň patriť medzi najvýkonnejšie smartfóny súčasnosti, keďže v jeho výbave sa bude nachádzať čipová sada Snapdragon 8 Gen 4 / Snapdragon 8 Elite, ktorá bude predstavená na udalosti Snapdragon Summit 21. – 23. októbra 2024. 

OnePlus 13 v ochrannom puzdreZdroj: DigitalChatStation
OnePlus 13 v ochrannom puzdre

Doteraz sa pracovalo s dvomi možnými dizajnmi OnePlus 13, ale nedávno zverejnený obrázok zadnej strany zamiešal kartami. K novému dizajnu sa pripájajú aj vylepšené fotoaparáty, vrátane teleobjektívu s 3× optickým zoomom a väčším senzorom, pričom celkový modul fotoaparátov bude kompaktnejší. Hoci o OnePlus 13 sa toho doteraz popísalo pomerne veľa, tak nová várka informácií prináša detaily, ktoré doteraz neboli známe.

Nový obrázok zobrazuje nielen obyčajný displej OnePlus 13, ale ponúka pohľad na druhú generáciu “Oriental Screen” panelu s technológiou BOE X2. Tá ponúka lepší výkon, lepšiu reprodukciu farieb, nižšiu spotrebu energie a presnejšiu odozvu na dotyk. Displej bude mať 6,82-palcový OLED panel s rozlíšením 2K a obnovovacou frekvenciou 120 Hz alebo 144 Hz.

Predná strana OnePlus 13Zdroj: OnePlus / Weibo
Predná strana OnePlus 13

OnePlus 13 bude k dispozícii aj vo verzii s 24 GB RAM a 1 TB úložiskom, čo znie priam fantasticky. Tieto špecifikácie bude dopĺňať 6 000 mAh batéria s podporou 100 W káblového a 50 W bezdrôtového rýchleho nabíjania, tri 50 Mpx fotoaparáty na zadnej strane a 32 Mpx fotoaparát vpredu. Očakáva sa, že OnePlus 13 bude mať nainštalovaný ColorOS 15 v Číne a neskôr bude pripravený Oxygen OS pre globálnu verziu. Obidve rozhrania budú založené na Androide 15.

Hovorí sa, že OnePlus 13 bude mať odolnosť na úrovni IP69, čo by pre tento model zabezpečilo najvyššiu úroveň ochrany proti vode a prachu, akú môže zariadenie tohto typu dosiahnuť.

Zdroj: OnePlus, PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.