Štandardný prehliadač spoločnosti pravdepodobne poznáte alebo aj aktívne využívate.

Je priamou konkurenciou pre Chrome a Firefox, pričom neustále prináša rôzne inovácie a vylepšenia. Pokiaľ by sme sa pozreli na celkový podiel na trhu, tak toto číslo nie je až tak zaujímavé a oproti konkurentom je takmer zanedbateľné. Tentokrát chce spoločnosť Opera priniesť niečo nové. Pre hráčov pripravila herný prehliadač Opera GX.

Okrem názvu prehliadača a že je to „nová a špeciálna verzia prehliadača vytvorená pre hráčov„, nevieme o ňom takmer nič. Aktuálne máme v rukách iba očakávaný tmavý dizajn s červeným akcentom a môžeme sa teda domnievať, že novinka bude práve takto vyzerať v predvolenom nastavení. Požadovanú farbu akcentu je možné meniť podľa preferencií používateľa.

Samotná spoločnosť tvrdí, že nový prehliadač je „prvým prehliadačom vytvoreným pre hry„. Tieto informácie sú uvedené aj na stránke Opera GX, kde je možné sa zaregistrovať pre získanie prednostného prístupu k novému hernému prehliadaču. O niečo menej známy prehliadač Vivaldi takisto pridáva niektoré funkcie, aby ponúkol lepšie prepojenie s hráčskym svetom.

Niektorí hráči môžu dokonca pri Opere GX oceniť, že v prehliadači budú sprístupnené viaceré možnosti na plnohodnotné využívanie herných RGB zariadení. Používateľská základňa pritom nebude príliš veľká. Opera aktuálne má so svojim prehliadačom iba 1-percentný podiel na trhu a Opera GX sa bude zo začiatku pohybovať v oveľa nižších číslách.

Pokiaľ by Opera GX ponúkla niektoré vylepšenia pre streamovanie hier so službami, ako je napríklad Stadia od spoločnosti Google, potom by uvedenie na trh mohlo byť naozaj veľkolepé.

Zdroj: Techradar

Prečítajte si aj:

Microsoft sprístupnil veľkú májovú aktualizáciu pre Windows 10. Takto si ju môžete stiahnuť už teraz

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.