Spoločnosť Panasonic na svojej akcii Convention 2017 vo Frankfurte nad Mohanom predstavila najnovší OLED televízor EZ1000. Samozrejme sme sa zaujímali o porovnanie kvality obrazu s konkurenciou od LG. K dispozícii bol model LG E6, čo je veľmi dobrý televízor, ale na CESe predstavila táto firmy už nový modelový rad LG OLED W. Panasonic EZ1000 bl predstavený zhruba v rovnakom čase tiež na výstave CES v Las Vegas – to len na doplnenie.

Porovnanie prebiehalo v zatemnenej miestnosti, kde sa rozdiely najviac prejavia. V skutočnosti však tých rozdielov nie je veľa – Panasonic EZ1000 má naozaj vernejší obraz ako sme to videli pri porovnaní so štúdiovým monitorom v cene 40 000 Eur. Prejavuje sa to hlavne pri tmavých scénach, kde sú farby u Panasonic EZ1000 naozaj také ako na štúdiovom monitore. V prípade LG E6 bola šedá farba zobrtazená s mierne červeným nádychom.

Pri svetlých scénach vidno rozdiely v rýchlosti vypočítavania obrazu novým procesorom- Obloha obsahuje menej šumu a prechod medzi svetlou a tmavou vrstvou je menej zrnitý. Tieto rozdiely však určite nie sú veľké, všimnete si ich v takýchto ideálnych podmienkach na sledovanie televízora a tiež v prípade, že máte s čím porovnávať. V každom prípade je kvalita obrazu OLED televízora mimoriadne vysoká.

Všimnite si aj to, ako má Panasonic EZ1000 vyriešený integrovaný subwoofer, ten zvuk je naozaj veľmi dobrý.

Viac o kvalite OLED obrazu:

Testovali sme OLED televízor – LG OLED55EV6

 

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.