Nové možnosti zdieľania a 10 GB online priestoru pre uložené pozície.

Operačný systém hernej konzoly PlayStation 4 dostane čoskoro aktualizáciu na verziu 3.00. Tá prinesie viacero užitočných noviniek.

Dôraz je kladený najmä na lepšie prepojenie komunity používateľov. Novinkou sú preto profily pre hry alebo žánre. Tie obsahujú výpis noviniek, priestor pre diskusiu a zoznam ostatných členov pre jednoduchšie pripojenie sa k skupinovej hre.

Sony taktiež pridalo nové možnosti pre funkciu SHARE. Doteraz bolo možné zdieľať video na YouTube, neskôr pribudla podpora sociálnej siete Facebook. Najnovšie bude možné zdieľať 10 sekundové video zábery na sociálnej sieti Twitter. PlayStation 4 dokáže (podobne ako Samsung Galaxy S6 edge+) vysielať naživo aj cez YouTube Live.

Aktualizácia na verziu 3.00 prinesie aj funkciu Udalosti, ktorá má zjednodušiť sledovanie ostatných hráčov a priateľov.

Z nášho pohľadu najlepšou novinkou bude rozšírenie cloudového úložiska služby PlayStation Plus pre uložené pozície. Aktuálna kapacita o veľkosti 1 GB je dnes nepostačujúca. 10 GB úložisko je o poznanie využiteľnejšie.

 

Aktualizácia operačného systému sa momentálne testuje, dátum vydania zatiaľ nepoznáme. Predpokladáme, že bude dostupná počas najbližších týždňov.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit