Značka POCO predstaví už o pár dní v španielskej Barcelone nové produkty.

POCO má dlhú spoločnú históriu a rôzne spojenia so známou čínskou značkou Xiaomi. V roku 2018 prišla táto mladá značka na globálny trh s tým, že vtedy s modelom Pocophone F1 tvorila len modelový rad Xiaomi. Len pár mesiacov po príchode na trh sa však osamostatnila a teraz prechádza vo veľkej miere vlastnou cestou. Najnovšie sa tak dozvedáme, že POCO bude na konferencii Mobile World Congress 2024 v Barcelone ako samostatná značka, pričom plánuje odhaliť aj nejaké produkty.

Táto informácia je v konečnom dôsledku zaujímavá, nakoľko konferenciu MWC 2024 plánuje navštíviť práve aj Xiaomi, ktoré už v nedeľu, 25. februára o 15.00, predstaví modelový rad Xiaomi 14 vrátane prémiového modelu Ultra a ďalšie nové produkty. Zdá sa však, že POCO vykonáva ďalší krok k tomu, aby bolo považované za samostatnú značku s minimálnymi spojeniami so Xiaomi.

POCO na MWC 2024 príde s novými produktami

Informáciu o značke POCO na MWC 2024 priniesla sama spoločnosť prostredníctvom príspevkov na sociálnej sieti X. Tento výrobca smartfónov, no aj inej elektroniky informuje o tom, kde sa v rámci konferencie MWC bude nachádzať a zároveň že tam strávi všetky štyri dni akcie. Bude tam teda už od 26. februára až do 29. februára. V príspevku však výrobca prichádza s informáciou, že nás čakajú vzrušujúce odhalenia. Zdá sa teda, že predstaví nové produkty.

POCO X6 ProZdroj: TOUCHIT
POCO X6 Pro

Po nedávnom predstavení série POCO X6, resp. aj modelu POCO M6 Provýrobca nemá veľa produktov, ktoré by mal v tomto roku predstaviť. Ich séria s najlepšou výbavou však zatiaľ nebola predstavená, a preto sa rozpráva o tom, že by sa na konferencii MWC 2024 mohol ukázať model POCO F6. Toto predstavenie by však prebehlo pomerne skoro v porovnaní s minulým rokom. Telefóny zo série POCO F5 boli totiž predstavené až v máji 2023, výrobca by sa teda poponáhľal.

Ak by tento výrobca predstavil práve model POCO F6, očakáva sa, že by vo výbave obsahoval čipset Snapdragon 8 Gen 2. Dôvodom využitia staršieho čipsetu by mala byť cena, ktorú sa značka bude snažiť udržať čo najnižšie. Medzi ďalšie prvky výbavy by sa mal zaradiť aj 2K AMOLED displej. Predstavenie tohto smartfónu na MWC 2024 však zatiaľ nie je potvrdené.

Zdroj: xiaomiadictos.com, X (@POCOGlobal)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.