Google Messages získa dôležitú aktualizáciu.

Majitelia zariadení z Apple ekosystému to určite poznajú. Aplikácia iMessage je spárovaná s iCloud kontom, ktoré im umožňuje odosielanie správ aj z počítača či tabletu, v ktorom nemusia mať kartu SIM. Táto služba pritom funguje ako komunikačná platforma podobná WhatsAppu. Odosielanie SMS, resp. RCS správ v Androide však funguje inak a využívať tento spôsob komunikácie môžeme len vo chvíli, keď máme v zariadení kartu SIM. To sa ale má zmeniť.

Na informáciu upozorňuje leaker s prezývkou AssembleDebug na blogu thespandroid.blogspot.com. Aplikácia Google Messages sa má mierne upraviť a ponúknuť možnosť komunikácie medzi rôznymi zariadeniami. Vďaka tomu budeme môcť SMS, resp. RCS správy odosielať aj prijímať napríklad v našom počítači.

Google Messages sa otvára medziplatformovej komunikácii

Po tom, čo Európska únia zaviedla zákon zvaný aj ako Digital Markets Act, by sa komunikácia mala zjednodušiť. Len nedávno sme vás informovali o tom, že aplikácia WhatsApp od spoločnosti Meta sa otvorí komunikácii aj pre iné služby, teda v jednej aplikácii budeme môcť komunikovať aj s používateľmi iných služieb ako je len WhatsApp. Zjednodušenie komunikácie plánuje priniesť na trh aj aplikácia Google Messages, ktorú poznáme najmä ako službu pre jednoduché odosielanie SMS a RCS správ.

Tento typ správ po novom budeme môcť odosielať aj v rámci iných zariadení, nielen v našom smartfóne s kartou SIM. Služba by sa mala aj naďalej viazať na telefónne číslo, ku ktorému sa ale pridá aj naše Google konto. V praxi to bude znamenať, že odosielanie správ bude možné na každom zariadení, na ktoré sa prihlásime pomocou konta Google.

Kedy táto možnosť prejde do praxe?

Možnosť komunikácie pomocou SMS, resp. novších RCS správ v rámci viacerých zariadení je bezpochyby jedným z najlepších vylepšení, ktoré aplikácia Google Messages získala. Aj keď však táto zmena znie sľubne, nepotešíme vás. Aktuálne sa funkcia nachádza v štádiu vývoja a nevieme, kedy sa objaví aj v našich zariadeniach. V každom prípade je ale dobrou správou, že spoločnosť Google na niečom takom vôbec pracuje a veríme, že aj vám sa komunikácia výrazne zjednoduší.

Zdroj: thespandroid.blogspot.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.