Slúchadlá Google Pixel týmto rozhodnutím stratili svoju exkluzivitu.

Slúchadlá Pixel hneď pri svojom predstavení zaujali jednou funkciou. Išlo o preklad v reálnom čase, pričom v praxi všetko fungovalo o niečo pomalšie, ako bolo pôvodne prezentované. Aktuálne sa funkcia pravdepodobne rozšíri do všetkých slúchadiel, ktoré majú integrovaného Asistenta Google. Pixel slúchadlá takto stratili svoju exkluzivitu, ale boli prvé.

S touto informáciou prišiel portál Droid Life. Na základe údajov zo stránky podpory pre Pixely sa dá vydedukovať, že Prekladač Google bude teraz dostupný pre všetky podporované slúchadlá a smartfóny s Androidom.

Pri slúchadlách tretích strán je potrebné, aby tento hardvér získal prístup k funkciám Prekladača pri pripojení k smartfónu, v ktorom prebieha preklad. Google Asistenta majú veľmi dobre integrovaného napríklad slúchadlá od Sony alebo JBL.

Funkciu Preklad v reálnom čase v súčasnosti podporuje približne 40 jazykov. Hlasový povel „help me interpret – pomôž mi prekladať …“ postačí na spustenie rozhrania Prekladača Google v telefóne. Zvuk následne vedie cez slúchadlá a reproduktor telefónu.

Zatiaľ nevieme, ako bude táto funkcia fungovať so slúchadlami výrobcov tretích strán. Je aj možné, že sa možnosť prekladu nakoniec dostane iba do konkrétnych modelov slúchadiel. Pokiaľ ide o Google, tak sa zdá, že spoločnosť je pripravená sprístupniť funkciu k čo najširšiemu využívaniu.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Google Pixel 3 / 3 XL oficiálne: Všetko podstatné sa udialo vo vnútri

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.