Rok 2016 bude rokom virtuálnej reality.

Budúci rok sa začne predávať helma Oculus Rift vo verzii pre spotrebiteľov a dočkať by sme sa mali aj platformy Project Morpheus, čo je helma virtuálnej reality pre PlayStation 4. Každý hardvér potrebuje k úspechu atraktívny softvér a aj preto začínajú vydavatelia hier otvorene hovoriť o tituloch, ktoré budú špeciálne navrhnuté pre potreby novej platformy.

Prvou spoločnosťou, ktorá tieto plány oznámila, je Ubisoft. CEO spoločnosti, Yves Guillemot, oznámil investorom, že vydavateľ pripravuje viacero titulov, ktoré budú z virtuálnej reality profitovať hneď, ako sa helmy dostanú do predaja. Guillemot taktiež verí, že VR pritiahne k hrám oveľa väčší počet ľudí. Dôvodom má byť výraznejší používateľský zážitok. Na druhej strane, vývojári musia správne zvládnuť dizajn takýchto hier. Dlhodobé hranie s helmou na hlave nie je príliš pohodlné.

Ubisoft nedefinoval, ktoré hry sa dočkajú podpory virtuálnej reality. Predpokladáme, že séria Assassin´s Creed bude jednou z nich. Štúdio pred pár dňami predstavilo najnovší diel s podtitulom Syndicate. Pozrite si trailer.

Zdroj: Engadget

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit