Pred pár dňami Qualcomm predstavil vylepšenú čipovú sadu Snapdragon 855+.

Tá sa následne dostala aj do prvých smatrfónov, pričom sa zdá, že Qualcomm pripravuje celkom nový čipset s kódovým označením Snapdragon Kona. Čipsetom novej generácie môže byť Snapdragon 865, od ktorého sa očakáva, že bude poháňať vlajkové lode roka 2020. 

Nástroj Geekbench o novom čipe odhalil veľmi zaujímavé fakty a to napríklad aj to, že nový Snapdragon je aktuálne najvýkonnejším mobilným čipom. Na druhej strane aktuálnu konkurenciu od Apple nepredbehol nejako výrazne, takže na jeseň bude mať čip od Applu pravdepodobne oveľa vyššie skóre, ako teraz testovaný Snapdragon Kona.

Aj keď nejde o konečný produkt, z testu môžeme vyčítať, že SD865 beží na Androide Q a využíva 6 GB pamäte RAM. Podľa predošlých skúseností si myslíme, že ide iba o testovaciu platformu a nie skutočný smartfón.

Základná frekvencia je nastavená na 1,8 GHz, ale očakávame, že nový čip prekročí magickú hranicu 3 GHz aspoň pri jednom jadre. Už v súčasnosti Qualcomm túto hranicu s modelom Snapdragon 855+ takmer prekročil (1 jadro Kryo 485 – 2,96 GHz), takže sa zdá, že procesor s 3 GHz príde už čoskoro.

Qualcomm zvyčajne vydáva vlajkové čipsety v decembri, preto očakávame, že z testovacích jednotiek sa do tej doby dozvieme ešte viac informácií.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Black Shark 2 Pro predstavený: Snapdragon 855+, 12 GB RAM a neskutočný výkon

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.