Spoločnosť Qualcomm na konferencii Tech Summit každoročne predstavuje svoje najhorúcejšie novinky. 

Na predošlej akcii sme spoznali vlajkovú mobilnú platformu Snapdragon 855, ktorá je s nami v mierne vylepšenej podobe  (Snapdragon 855+) až doteraz, teda celý rok 2019. Počas konferencie bol predstavený aj modem Snapdragon X50, spolu s anténnym modulom QTM052 mmWave, ktorý môžeme vidieť vo väčšine smartfónov s prístupom do 5G sietí. 

K predstaveným novinkám spoločnosť na predchádzajúcej akcii zaradila aj nový obrazový procesor Qualcomm Spectra 380, ktorý ako prvý na svete mal zabudovanú umelú inteligenciu. Qualcomm ďalej predstavil platformu Snapdragon 8cx, ktorá napája novú generáciu prémiových počítačov.

zdroj: Qualcomm

Najnovšie spoločnosť oficiálne zverejnila dátum konferencie Snapdragon Tech Summit 2019 a je prirodzené, že na nej bude predstavený zásadný hardvér pre rok 2020, po ktorom siahne väčšina výrobcov smartfónov. Podujatie je naplánované na 3. decembra a bude sa konať na ostrove Maui na Havaji.

Na tejto akcii by mal byť predstavený aj nový čip pre mobilnú platformu vlajkového radu Snapdragon 8xx, ktorý bude pravdepodobne niesť označenie Snapdragon 865. Rovnako ako v minulom roku sme presvedčení, že spoločnosť Qualcomm predstaví vylepšenia aj v oblasti ISP, vrátane modernizovaného 5G modemu. Dokonca sa očakáva, že novinky by mohli prísť aj pri modelovom rade Snapdragon 8cx, ktorý sa iba teraz dostáva do notebookov.

Konferencia začína za tri týždne, takže čoskoro sa dozvieme, čo má pre nás Qualcomm pripravené pre rok 2020.

Zdroj a fotografie: Qualcomm

Prečítajte si aj:

Plaťte inteligentnými hodinkami jednoducho: mBank spúšťa platby cez Garmin Pay a Fitbit Pay

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.