Predchodca Snapdragon 675 bol predstavený pred dvoma rokmi. 

Qualcomm tvrdí, že Snapdragon 678 prinesie „vylepšenia celkového výkonu, vysokorýchlostné pripojenia pre sofistikované snímanie fotografií a videa a pohlcujúce zábavné zážitky. Sme v pozícii, aby sme podporovali výrobcov OEM pri poskytovaní novej generácie zariadení s funkciami a výkonom na požiadanie,“ uviedol Kedar Kondap, viceprezident pre produktový manažment spoločnosti Qualcomm.

Snapdragon 678 je veľmi podobný dvojročnému Snapdragon 675. Vyznačuje sa rovnakou architektúrou procesora Kyro 460 a GPU Adreno 612, ale jadrá procesora sú teraz taktované na 2,2 GHz. Qualcomm tiež uviedol, že vylepšil grafický procesor Adreno 612 s cieľom zvýšiť výkon, ale nešpecifikoval, či došlo k zmenám v počte jadier alebo základných frekvenciách. Oba čipy sú založené na 11nm výrobnom procese.

Používatelia sa môžu tešiť na zvýšenie výkonu pri fotografovaní a nahrávaní videa. S procesorom Specta 250L ISP a procesorom Qualcomm AI Engine 3. generácie môžu výrobcovia zariadení pridať podporu pre funkcie, ako je portrétový režim, snímanie pri slabom osvetlení, alebo neobmedzené snímanie videa v rozlíšení 4K a ďalšie. 

Samotný ISP podporuje snímanie obrázkov z dvoch kamier s rozlíšením až 16 Mpx s nulovým oneskorením uzávierky alebo z jednej kamery s rozlíšením až 25 Mpx. Snapdragon 678 je spárovaný s modemom Snapdragon X12 4G LTE, ktorý umožní sťahovanie do rýchlosti 600 Mb/s a odosielanie rýchlosťou až 150 Mb/s. 

Modem nepodporuje pripojenie k 5G sieti a ani nepodporuje Wi-Fi alebo Bluetooth novej generácie, pretože podpora týchto technológií je stále obmedzená na prémiové produkty spoločnosti Qualcomm.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Zoznam výrobcov, ktorí v roku 2021 predstavia smartfón so Snapdragonom 888

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.