Čipy od Qualcommu pre kamery rôzneho využitia budú spadať pod produktovú líniu zvanú ako Vision Intelligence Platform.

Nové procesory budú používať bezpečnostné a športové kamery prípadne roboty. Je určená pre zariadenia, ktoré budú chcieť využívať funkciu umelej inteligencie, spracovanie obrazu pri extrémne nízkych svetelných podmienkach alebo napríklad stabilizácie obrazu.

Nová línia produktov nie je niečo úplne nové a firma má svoje špecializované čipy pre nositeľnú elektroniku a zariadenia IoT. Budú vyrobené 10 nm technologickým procesom.

Platforma Vision Intelligence podporuje Wi-Fi v konfigurácii 2×2 802.11ac s MU-MIMO, Bluetooth 5.1, Qualcomm 3D Audio Suite, Aqstic Audio Technologies vrátane Qualcomm aptX Audio.

Prvé dva čipy označené ako QCS605 a QCS603 sú určené pre kamery s Wi-Fi pripojením. Je to najmä z dôvodu, že čipy samotné v sebe nemajú LTE modem a teda nie sú schopné poskytovať tento spôsob pripojenia do internetu. Model 605 podporuje 4K video pri rýchlosti 60 fps, zatiaľ čo druhý podporuje 4K rozlíšenie pri 30 snímkach za sekundu.

Nové čipy majú byť vhodné aj pre zariadenia ako robotické vysávače, ktoré musia byť schopné sa navigovať v prostredí. Budú vhodné do 360° kamier a zariadení, ktoré majú podporu WQHD displejov.

Označenie 6xx nech vás nemýli. Nie sú nijakým spôsobom odvodené od čipov Snapdragon série 6xx. Výrobcovia by mali ťažiť najmä z jednoduchšej implementácie čipov do svojich zariadení. Samozrejme, aj tu Qualcomm kladie veľký dôraz na energetickú úspornosť.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Qualcomm: Snapdragon 855 umožní mobilné dátové prenosy rýchlosťou až 2 Gbps

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.