Vyvoláva spomienky na Commodore či ZX Spectrum.

Spoločnosť Raspberry Pi predstavila svoj nový produkt – Raspberry Pi 400. Je to plnohodnotný počítač v klávesnici. Alebo inak povedané, je to počítač Raspberry Pi 4 v dizajne kompaktnej klávesnice.

V obchod prípadoch však platí, že Raspberry Pi 400 stačí pripojiť k monitoru a môžete s nim pracovať. Zariadenie má vo výbave procesor ARM Cortex-A72 s taktom 1,8 GHz a 4 GB RAM. Nechýba Bluetooth 5.0, Wi-Fi 5, gigabitový ethernet a dvojica micro HDMI portov pre pripojenie k monitoru.

Raspberry Pi 400 umožňuje prenos obrazu v rozlíšení až do 4K pri 60 fps. Vo výbave sa nachádza aj slot na microSD karty a tri USB porty. Počítač je určený pre nadšencov, ktorí radu programujú, experimentujú a vedia, čo očakávať od platformy Raspberry Pi a od operačného systému Raspberry Pi OS.

Ďalšie detaily nájdete na oficiálnom webe. Raspberry Pi 400 je v predaji aj na Slovensku, zabezpečuje ho oficiálny distribútor na webe rpishop.cz.

Zdroj: Raspberry Pi

Prečítajte si aj:

Raspberry Pi 4 oficiálne: Ešte viac výkonu za nezmenenú cenu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit