Fotografovanie

Keď sa bavíme o strednej triede telefónov, väčšina z nás prichádza s nedôverou v oblasti kvality fotografií alebo videa. Tu je 13 MPx fotoaparát s fázovou detekciou pri automatickom zaostrovaní. To znamená, že fotky by mali byť čo najvernejšie pri rôznom type osvetlení, najmä umelom. Clona má hodnotu f/2.0 čo je vhodné viac na dobré svetelné podmienky. Vonkajšie fotky, ako sme vytvorili v ukážke fotenia týmto mobilom, sú presne také, na ktoré he stavaný. Posúďte sami, kvalitou prekonáva fotografie iných telefónov, napríklad Sony Xperia XA1. Pri ňom sme robili porovnanie tiež, vrátane stálice Galaxy S7.

Fotografie boli síce v mnohých prípadoch až príliš saturované. Vždy lepšie ako príliš šedivé alebo s jemným nádychom veľkej jasovej zložky.

Výhrady máme k HDR režimu, ktorému sme museli „pomáhať“ zmenou uhla na fotografovanú scénu alebo zvýšením jasu. Prepaly neboli vo výsledku tak viditeľné a tmavé miesta boli lepšie viditeľné. K sa máme prihovoriť za HDR režim, rozhodne vypnite automatiku a zapnite alebo vypnite ho ručne. Je tu na to voľba.

Predný fotoaparát má rozlíšenie 5 MPx. Závisí to možno viac od uhlu pohľadu, nám sa ale kvalita fotografií páčila. Pi bežnom osvetlení. Clona má síce hodnotu až f/2.2, čo skutočne znamená potrebu čo najlepšieho svetla, no získate kvalitné fotografie. Širokouhlá šošovka je vhodná aj na fotenie s dvomi osobami a režim skrášlenia je takpovediac povinnou funkciou.

Obsah recenzie

  1. Konštrukcia a vyhotovenie
  2. Výkon, spotreba a parametre
  3. Operačný systém
  4. Fotografovanie
  5. Verdikt

1 2 3 4 5 6

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.