Fotoaparát a médiá

Po hudobnej stránke musíme Moto G5S pochváliť. Reprodukcia cez hlavný reproduktor je výrazná a dostatočne hlasná. Dokonca v nastaveniach sa dajú zosilniť basy a snahu o ich reprodukciu nemožno G5S-ku uprieť. Síce nedosahujú kvalitu najlepších, ale berieme aj takýto zvukový prejav ako plus. Za čo ale dostáva od nás G5S-ko veľkú pochvalu, tak to je reprodukcia do slúchadiel. Vyváženie výšok, stredov a basov je ukážkové, ako aj čistota zvuku. Jednoducho je všetko, tak akurát. Len treba použiť kvalitné slúchadlá. Jeden malý zvukovo-konštrukčný prehrešok by sa však našiel. Ide o umiestnenie reproduktora. Pokiaľ sme používali smartfón horizontálne, tak pravou rukou sme si zakrývali otvory pre reproduktor. Vhodnejšie by bolo umiestnenie reproduktora na druhej strane zariadenia. 

Na fotenie využijete hlavný 16 Mpx fotoaparát s clonou f/2.0 a autofocusom s fázovým zaostrovaním a sekundárny 5 Mpx fotoaparát s f/2.0 a LED bleskom. Pri fotkách počas dňa, aj slnečného, sme mali pocit, akoby automatika vyváženia bielej farby spolu s HDR miestami trochu zle vyhodnocovala snímanú scénu a fotky bolo nutné ručne doladiť. Išlo ale iba o malé zvýšenie jasu. Pravdou ale je, že fotky vznikali za ťažších svetelných podmienok a možno išlo iba o vec vkusu. 16 Mpx rozlíšenie dosiahnete iba pri pomere strán 4:3. Pokiaľ požadujete pomer 16:9 musíme sa uspokojiť s rozlíšením 12,1 Mpx. Rýchle snímanie, alebo prepnutie medzi predným a zadným fotoaparátom vyvoláte zápästím, pokiaľ ním dvakrát otočíte. Chce to cvik pre zapamätanie tohto gesta. Aj my si postupne zvykáme…

Nastavenia fotoaparátu a FM rádio

Celkovo hodnotíme fotky ako dobré, s dostatočnými detailami. Práca s fotoaparátom bola blesková a aj ovládacie prvky v aplikácii sú rozložené logicky a všetko je po ruke. Prekvapili nás nočné fotky, ktoré pri použití blesku neboli presvetlené a stále si zachovávali dostatok detailov a pekné farby.

Video dokáže novinka od Motoroly nahrávať maximálne v rozlíšení 1080p pri 30 snímkach za sekundu. Výsledný záznam je veľmi dobrý a plynulý. Nápomocná je aj elektronická stabilizácia videa, ktorá je pomerne účinná. Hlavná kamera ešte pre úplnosť ponúka PRO režim, spomalenie videa a panorámu. Predná kamera dokáže vyhotoviť snímky v rozlíšení 5 Mpx pri pomere strán 4:3. Videá sú zhodné s hlavným fotoaparátom, maximálne rozlíšenie je 1080p/30 snímkach za sekundu. V dobrom svetle sú aj fotky prednou kamerou detailné a netrpia na plastický efekt.

Fotografie, odfotené pomocou Moto G5S. Kliknutím/ťuknutím na fotografiu ju zobrazíte v režime celej obrazovky

Recenzia je rozdelená do štyroch častí:

1. strana: Konštrukcia a hardvér
2. strana: Softvér, konektivita
3. strana: Foto, zvuk, médiá
4. strana: Verdikt

1 2 3 4

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.