Toto je športový setík pre každého, kto chce komplexné záznamy o svojom zdravotnom štýle.

My sme testovali zostavu, ktorá je nazvaná UA HealthBox a je vyvinutá v spolupráci s HTC. Skladá sa z troch komponentov a to z UA Band, UA ScaleUA Heart Rate. V prvom prípade ide o športový náramok, druhý komponent je inteligentná váha a tretia časť je hrudný pás. Všetko sa dá kúpiť samostatne, no predáva sa to aj spolu v jednej škatuli.

Najviac sme boli zvedaví práve na náramok, keďže to je niečo, čo mnohí nosíme každý deň a niektorí neustále. Náramok UA Band ako aj všetky ďalšie komponenty sa spárujú so smartfónom a aplikáciou Under Armour Record. Je to výborná aplikácia, kde sa dozviete všetky detaily merania.

Vzhľadom na to, že praktickejšie je sledovanie čiastkových a aktuálnych výkonov priamo na náramku, ocenili sme spôsob ovládania a možnosti práve tohto náramku. Je plastový, no má špeciálne upravený povrch z mierne mäkčeného materiálu. Na dotyk pôsobí veľmi príjemne a tým, že je zdrsnený, dobre sa ovláda na dotykovej ploche displeja. Band je zaoblený a na ruku sadne ako uliaty. Na spanie sme ho využili len párkrát v rámci testov, nie sme príliš veľkí fanúšikovia spania s takýmto príslušenstvom vo všeobecnosti.

Podporuje tri stupne podsvietenia, možnosť nastaviť budík priamo na náramku a takisto sa tu dá priamo zapnúť športová aktivita. Či už máte radi dlhšie prechádzky, beh, bicyklovanie alebo posilňovanie, toto aktivujete priamo z náramku. Všetko sa prenáša do aplikácie po spárovaní so smartfónom. Samozrejme získavate aj notifikácie volaní a aplikácií, ktoré si cez aplikáciu nastavíte. Toto už považujeme za samozrejmosť. Ako vidno na spodnej strane je snímač tepu. Tu nám prekážala dlhá doba na jeho zmeranie. Neraz sme sa na displej museli pozerať až 30 sekúnd po zapnutí merania.

Vzhľadom na to, že je vodeodolný (nie je ale na plávanie) a môžete sa s ním aj sprchovať, nabíja sa cez špeciálne mikro konektory. Sú kovové a potrebujete na nej dodávaný kábel. To je bežná prax a tak to výrobcovia ani nevyčítame. Plochý kábel na nabíjanie sa magneticky prichytí k náramku a môžete nabíjať. V našom teste nám vydržal zhruba 5 dní, čo obsahovalo približne dvakrát za deň meranie tepu a dve tréningové hodiny, ktoré sme nechali na náramku bežať popri klasickom meraní krokov.

Výhodou je, že pri sledovaní tréningu zostáva displej zapnutý a zamknutý. Vidíte sledovanie svojej špecifickej aktivity, zároveň sa nedá omylom sledovanie činnosti vypnúť. V tomto smere je UA Band poriadne prepracovaný a poskytuje značne autonómne ovládanie priamo z náramku aj bez aplikácie.

Vynikajúcim doplnkom je váha – Scale. To, že sa dá prepojiť s Wi-Fi je fajn, ale nebolo to pre nás až také terno. Čo nás dostalo je automatické rozpoznávanie toho, kto sa na ňu postaví. Na displeji sa zobrazí vaše meno, to v prípade, že by odhad nebol správny. Váha sa totiž takisto prepája s aplikáciou a vie, koľko ste vážili naposledy.

Pravdepodobne toto je pre ňu údaj na to, aby odhadla, kto na nej stojí. Pekná vec a pozná takto až 8 používateľov. Dosť pre celú rodinu. Aj hmotnosť patrí v aplikácii medzi cieľové méty a tak si okrem obligátneho počtu krokov alebo aktivity za deň stanovujete aj výslednú hmotnosť na dosiahnutie.

Hrudný pás je niečo, čo môžete nosiť celý deň, pokojne, keď vám neprekáža. Ideálny je na tréningy na bežiacom páse, chôdzi či behu alebo turistike. Okrem tepu srdce budete mať zaznamenané aj „tepové zóny“, na ktorých budete vidieť vašu srdcovú záťaž počas dňa alebo tréningu. Nezľaknite sa prvých meraní, tep bude vystreľovať poriadne vysoko, hoci sa vám to až tak nebude javiť.

Cena: 390 EUR

Zapožičal: HTC

Súťaž

V hre je možnosť vyhrať kompletnú súpravu UA Health Box. Stačí správne odpovedať na tri súťažné otázky do 20.11.2017 a byť vyžrebovaný. Vaše odpovede posielajte na adresu sutaz@touchit.sk s predmetom UA HealthBox.

  1. Akú odolnosť má športový náramok?
  2. Koľko používateľov si pamätá váha Ua Scale?
  3. Hrudný pás má oficiálnu certifikáciu odolnosti, akú?

Uvedením vašej meailovej adresy, dávate súhlas spoločnosti touchIT, s.r.o., pre jej použitie na marketingové účely v zmysle Zákona o ochrane osobných údajov.

Súťaž je ukončená. Výhercom sa stal Martin Servírsky z Bratislavy. 

Prečítajte si aj:

Recenzia Honor Band 3: Náramok, s ktorým sme spali, cvičili, aj sa poriadne nachodili

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.