Batéria a fotoaparát a zvuk

Batéria má papierových 3180 mAh, ale viac ako deň práce nemôžme očakávať. Pravdepodobne na začiatku sa bude Apollo nabíjať viackrát za deň. Ale v tomto prípade to nebude až taký problém,  nakoľko prístroj podporuje rýchle nabíjanie.

Rýchla nabíjačka dokáže prístroj nabiť na 100% cca za 1:15 hod. Nabíjanie prebieha cez USB-C port a nabíjacím adaptérom s výstupom 5V / 2A. Podotýkam, že jas displeja mám vždy na 100% a všetky prenosy sú aktívne nonstop. Pri bežnom používaní deň končím s cca 30%.

Po kauze Samsung Note 7, Vernee vsádza aj na zvýšenú 5-násobnú ochranu batérie pred prípadnými vyhoreniami.

Po pár hodinách od začiatku testovania som bol s mobilom mimoriadne spokojný po každej stránke a stále som rozmýšľal, v čom bude háčik. Predsa len taká cena musí zakrývať nejakú slabinu.

Nakoniec som to odhalil v podobe ani nie tak samotného fotoaparátu, ako jeho aplikácie. Niekedy proste nedokázala správne zaostriť a vyhodnotiť vyváženie bielej farby. Najotravnejšia vlastnosť vstavanej aplikácie fotoaparátu je nemožnosť vypnúť zvuk uzávierky.

Tak som fotoaparát nechal oddychovať, a po pár dňoch „usádzania“ softvéru som znovu aktívne fotil a na moje prekvapenie fotoaparát začal produkovať vynikajúce fotky. Hlavne tie nočné prekonali očakávania. Ale netreba čakať zázraky. Musíme sa vrátiť kvalitou do čias Sony Xperia Z3.

Čip hlavného fotoaparátu je známy IMX230 od SONY, ktorý dokáže fotiť s rozlíšením 21 MPx a nahrávať až 4K video. Je tu využité PDAF zaostrenie s rýchlosťou 0,1s. Svetelnosť objektívu je f/2,2.  V prípade selfie fotoaparátu sa nám ponúka 8 MPx s 84-stupňovým širokým uhlom snímania a svetelnosťou f/2,4.

Zaujímavosťou je to, že s videom som problémy nemal. Nahrávanie je plynulé a čisté. Fotoaparátu dopomáha dvojtónová LED dióda.

Po zvukovej stránke mám pocit, že sú tu rezervy hlavne na výstupe zo slúchadiel cez 3,5 mm konektor. Hlasný reproduktor je naozaj hlasný. Reprodukcia je čistá a jasná s náznakom basov. Aj v prípade telefonovania je všetko v poriadku.

Po stránke softvéru je všetko odladené a rýchle. V podstate tomu napomáha čistý Android 6.0 s malou nadstavbou od výrobcu v podobe zvukov, tapiet a nastavení displeja. Najväčšiu výhradu mám ku grafickému podaniu ikoniek. Mám pocit, že som sa vrátil do roku 2013. Ikony sú zastaralé dizajnom a vôbec tomu nerozumiem. Odporúčam stiahnuť alternatívny launcher. A možno aj nejakú tú alternatívnu aplikáciu pre galériu a fotoaparát. Napríklad Nova Launcher a Camera MX prípadne QuickPic.

Fotografie urobené s modelom Apollo

Obsah recenzie

  1. Unboxing
  2. Konštrukcia a hardvér
  3. Konektivita a displej
  4. Batéria, fotoaparát a zvuk
  5. Verdikt

Značky:
1 2 3 4 5

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.