Konštrukcia a hardvér

Po konštrukčnej stránke je Apollo veľmi precízne spracované. Zadná stena je celokovová. Celistvosť narúšajú iba tenké pásiky kvôli prestupu signálu. Predná stena je elegantná s jemným zahnutím 2.5D skla Dragontrail. Pri rozmeroch 152 × 75 × 9 mm sa prístroj veľmi dobre drží. Hmotnosť je na tom o čosi horšie – zastavila sa na hodnote 188 g. Ovládanie je pohodlné aj kvôli umiestneniu ovládania hlasitosti a napájacieho tlačidla na pravej strane.

Na zadnej stene sa pod kamerou nachádza čítačka odtlačkov prstov, ktorá z času na čas zaváha, funguje však veľmi rýchlo. Pocitovo dokonca rýchlejšie, než v prípade Galaxy S7. Dokáže načítať až 5 rôznych prstov. Všetko je pevné a dokonale zlícované.

Srdcom prístroja je 64-bitový čipset od spoločnosti MTK Helio X25 vyrábaný 20 nm procesom s maximálnym taktom pre dve jadrá 2,5 GHz. Tieto jadrá sa využívajú pre bezproblémový chod aj tých najnáročnejších hier a ostatných osem jadier sa zapája do činnosti pri bežných operáciách. Procesoru sekunduje pamäť RAM so 4 GB.

Grafiku poháňa čip Mali 880 850 MHz, ktorý nedosahuje výkon ako Mali880-12 osadený v Samsungu Galaxy S7, ale tak či tak je výkonom postačujúci. Celkové skóre, ktoré prístroj dosiahol v AnTuTu je 93003 (napr. ako Huawei P9), a  dokonca v Geekbench prístroj v Singlecore score poráža aktuálne vlajkové lode od Sony, Huawei a Google.

Prístroj je dual SIM, ale jeden slot je možné využiť ako slot pre MicroSD kartu až do 128 GB. Vnútorná pamäť má úctyhodných 64 GB.

Obsah recenzie

  1. Unboxing
  2. Konštrukcia a hardvér
  3. Konektivita a displej
  4. Batéria, fotoaparát a zvuk
  5. Verdikt

Značky:
1 2 3 4 5

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.