Zákazníci spoločnosti GreenWay už môžu využívať nabíjacie stanice IONITY a to v celej Európe.

Vďaka tomu si ako predplatitelia služieb GreenWay Energia Plus alebo Max budete môcť nabiť auto na staniciach IONITY a to za rovnaké sadzby ako v domácej sieti.

Vďaka zaradeniu IONITY medzi roamingových partnerov vám GreenWay umožní nabíjanie na viac ako 2200 nabíjacích staniciach po celej Európe. Na Slovensku je v súčasnosti v prevádzke len jedna nabíjacia stanica IONITY v blízkosti diaľnice D1 v lokalite Senec, Horný Dvor (pri čerpacej stanici Shell). Ďalšia je vo výstavbe pri diaľnici D1 neďaleko Dubnice nad Váhom. Napr. v Poľsku je v prevádzke už 10 podobných lokalít.

Ako registrovaný používateľ mesačných programov GreenWay Energia Plus alebo Energia Max zaplatíte u partnerov za nabíjanie na Slovensku alebo aj v zahraničí rovnakú sumu, ako by ste svoj elektromobil nabíjali na staniciach GreenWay. Podmienkou je aktivácia mesačného programu, ktorú je možné „vyklikať“ v mobilnej aplikácii. Nabíjanie môže začať okamžite po online registrácii a aktivovaní programu (spravidla do 5 minút). Ak si auto nabíjate v sieti GreenWay bez predplateného balíka (zaregistrovaní v rámci plánu Energia Standard), zaplatíte za nabíjanie v roamingu sumu v súlade s cenníkom GreenWay pre konkrétnu stanicu. Túto informáciu nájdete napríklad v mobilnej aplikácii.

„Vychádzame z toho, že okrem dostatočne vyvinutej nabíjacej infraštruktúry je práve roaming kľúčovým faktorom, ktorý prispieva k pohodlnému cestovaniu elektromobilom v zahraničí,“ povedal Rafał Czyżewski, predseda predstavenstva GreenWay Polska. Vďaka roamingu sa vodič nemusí registrovať u lokálnych poskytovateľov nabíjacích služieb, inštalovať ďalšie mobilné aplikácie a zbierať kartičky v peňaženke.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.