Do skladačky o novom rade telefónov Galaxy S23 postupne pribúdajú všetky dieliky.

Kapacita batérie a niektoré hlavné modelové farby sú najnovšie informácie o budúcoročnom najvyššom rade smartfónov Samsung Galaxy S23, ktoré prenikli na svetlo sveta. Priniesol ich overený „leaker“ Ice Universe na svojom twitterovskom účte a informovala o nich okrem iných portálov GsmArena.com.

Ako zdroj tvrdí, batérie v Galaxy S23 a S23 Plus budú mať o niečo vyššie kapacity. Konkrétne u základného modelu pôjde medziročne o zvýšenie z 3700 na 3900 mAh. Bohužiaľ, nabíjanie zostane na úrovni 25 wattov, čo už dnes môžeme považovať za podpriemer, hlavne u najvyššieho radu výrobcu.

U Galaxy S23 Plus má kapacita batérie rovnako stúpnuť o 200 mAh, konkrétne zo 4500 na 4700 mAh. Nabíjanie je tu rýchlejšie, 45-wattové, ale medziročne neprichádza k žiadnemu zlepšeniu. Najvyšší model S23 Ultra bude mať 5000 mAh batériu s rovnakým 45-wattovým nabíjaním, čo sú totožné hodnoty ako u súčasného S22 Ultra.

Treba dodať, že informácie o kapacitách batérií radu S23 už viaceré zdroje spomínali aj v minulosti a ide tak len o potvrdenie už známych únikov.

Samsung Galaxy S23Zdroj: 91mobiles.com
Samsung Galaxy S23

Uniknuté snímky ale ukazujú aj niektoré hlavné farby nového modelového radu. U Galaxy S23 Plus je to ružový odtieň a S23 Ultra je zobrazený v olivovej zelenej.

Zostáva ešte spomenúť jednu príjemnú správu pre záujemcov o S23 a S23 Plus – obidva modely by mali mať maximálny jas displejov 1750 nitov, čím sa vyrovnajú S23 Ultra aj S23 Ultra, keďže u tohto najvyššieho modelu sa vraj maximálny jas nezmení.

Predstavenie radu Galaxy S23 sa očakáva niekedy vo februári 2023, podľa posledných správ vraj hneď na začiatku mesiaca. Novinkou by mohla byť podpora satelitnej komunikácie po vzore iPhone 14 a u najvyššieho modelu by sme sa mali dočkať aj 200 Mpx snímača hlavného fotoaparátu.

Samsung Galaxy S23: Pozrite si dizajn všetkých modelovZdroj: slashleaks.com
Dizajn všetkých modelov Samsung Galaxy S23

Zdroje: Twitter.com, GsmArena.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.