Už aj Samsung Galaxy Z Flip6 bol hodnotený platformou DxOMark.

Rebríček DxOMark dlhodobo hodnotí smartfóny vo viacerých oblastiach a zoraďuje ich do rebríčka tých najlepších. Najznámejší je však tento rebríček medzi fanúšikmi fotomobilov, keďže práve fotoaparáty smartfónov bývajú hodnotené najčastejšie. Teraz tak týmto hodnotením prešiel ďalší skladateľný smartfón s označením Samsung Galaxy Z Flip6. A aj keď má svoje nedostatky, získal pomerne slušné hodnotenie.

V porovnaní s nedávno ohodnoteným modelom s označením Galaxy Z Fold6 stratil len jeden bod. Umiestnil sa tak na tretej priečke tých najlepších skladateľných fotomobilov podľa DxOMark. S výsledkom 132 bodov však predbehol aj minuloročný Galaxy Z Fold5, ktorý celkovo získal 128 bodov. Rozdiel je teda výraznejší a tohtoročný flipový model v rebríčku tzv. zahviezdil.

Samsung Galaxy Z Flip6 v DxOMark

Aj napriek skvelému hodnoteniu medzi skladateľnými smartfónmi, do TOP 10 medzi všetkými telefónmi určite nepatrí. V celkovom rebríčku sa teda nachádza na 54. priečke, čo taktiež nie je zlý výsledok. DxOMark pritom uvádza, že model má pôsobivé výsledky v oblasti videa a fotografie na to, že ide o skladateľný smartfón. Naopak však možnosti priblíženia sú podľa DxOMark v cenovej kategórii ultra premium podpriemerné. Práve pre tento problém teda model získal menej bodov ako napríklad Samsung Galaxy S24 či iPhone 14.

Galaxy Z Flip6Zdroj: TOUCHIT
Galaxy Z Flip6

Spomedzi skladateľných smartfónov má však Galaxy Z Flip6 skutočne dobré hodnotenie. Lepší výsledok v tomto segmente majú len dva smartfóny, ktoré získali o bod v hodnotení viac. Ide tak o Google Pixel Fold a tohtoročný Samsung Galaxy Z Fold6, ktoré sa nachádzajú na zdieľanej prvej priečke. Segment skladateľných smartfónov v rebríčku DxOMark sa však môže v blízkej dobe ešte rozrásť o ďalšie modely.

Len nedávno sa totiž predstavil po boku modelov zo série Pixel 9 aj Pixel 9 Pro Fold, ktorý je nástupcom prvej generácie Google Pixel Foldu. Zároveň sa však na globálny trh pripravuje aj príchod skladateľného Xiaomi MIX Flipu, ktorého fotoaparát zdobí aj logo spoločnosti Leica. Oba tieto smartfóny by tak mohli zamiešať rebríčkom fotomobilov, v súčasnosti si však Samsung užíva obsadenie hneď niekoľkých popredných priečok medzi skladateľnými smartfónmi.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.