Samsung bol prvým veľkým výrobcom smartfónov, ktorý začal používať 3D ultrazvukový snímač odtlačkov prstov od spoločnosti Qualcomm.

Tento senzor sa začal používať s príchodom Galaxy S10. Po nedávnom prevalení problému so zníženou kvalitou zabezpečenia pomocou odtlačkov prstov pri Galaxy S10 a Note10, by však spoločnosť Samsung mohla pozastaviť používanie ultrazvukových snímačov odtlačkov prstov vo svojich modeloch pre rok 2020.

Táto správa bola zverejnená v Korea Times (informoval portál Gizmo China), v ktorej sa uvádza, že medzi výrobcami smartfónov a zákazníkmi narastajú obavy o kvalitu zabezpečenia ultrazvukových snímačov odtlačkov prstov, ktoré dodáva spoločnosť Qualcomm. Správa ďalej dodáva, že odborníci mali o tejto technológii pochybnosti ešte predtým, ako sa dostala na trh, práve kvôli vyššej pravdepodobnosti výskytu chýb. Nedávny problém zariadení spoločnosti Samsung ešte viac pokazil povesť tohto senzora.

Zdroj uvádza, že ultrazvuková technológia spoločnosti Qualcomm má svoje limity a vývojári musia byť pri navrhovaní softvéru pre svoje senzory zvlášť opatrní. Na druhej strane sa zdá, že optické senzory fungujú dobre, pričom mnohí výrobcovia túto technológiu pred ultrazvukovými senzormi uprednostňujú.

Tieto dve technológie sa líšia v spôsobe, akým čítajú odtlačky prstov používateľa. Optické senzory používajú optické (svetelné) skenery na autentifikáciu odtlačkov prstov používateľa, zatiaľ čo senzory od Qualcommu používajú ultrazvukové vlny.

Vzhľadom na problémy spojené s ultrazvukovými snímačmi odtlačkov prstov v displeji spoločnosti Qualcomm je možné, že spoločnosť Samsung sa rozhodne používať vo svojich budúcich vlajkových lodiach tradičné optické senzory. 

Upozorňujeme, že spoločnosť Samsung uvedenú informáciu z Korea Times zatiaľ nekomentovala.

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Honor predstavil inteligentné hodinky MagicWatch 2 so zameraním na fitness a plávanie

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.