Kórejská spoločnosť mala pre Qualcomm vyrábať iba lacnejšie 5G sady.

Nakoniec to vyzerá tak, že Samsung bude vyrábať aj ďalšiu generáciu vlajkovej čipovej sady pre najvýkonnejšie zariadenia roka 2021. Qualcomm by mal koncom roka predstaviť svoj vlajkový čipset, ktorý by mal niesť označenie Snapdragon 875. Podľa správ z Južnej Kórey sa spoločnosti Samsung Semiconductor Company nakoniec podarilo ponúknuť lepšie podmienky ako TSMC, takže bude pre Qualcomm vyrábať celú sériu čipsetov pre vlajkové telefóny budúceho roka.

Samsung fabrika

Samsung Semiconductor Company v Pyeongtaeku, Zdroj: Yonhapnews

Samsung Semiconductor Company je divíziou Samsung Electronics a je najväčším výrobcom polovodičov za posledných 20 rokov. Posledná dohoda pomôže kórejskému gigantovi upevniť si túto pozíciu. Správa uvádza, že ide o všetky čipy Snapdragon 875, ktoré Qualcomm budú stáť až 1 miliardu dolárov.

Začiatkom septembra mal Qualcomm prednášku na výstave IFA 2020, kde sa okrem iného posilňovali aj rôzne obchodné vzťahy s výrobcami smartfónov. Medzi partnermi sa samozrejme objavili aj výrobcovia ako napríklad Oppo a Xiaomi. Očakávame, že ďalšia vlajková loď od čínskeho Xiaomi dorazí s čipovou sadou Snapdragon 875 už v marci 2021.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Podcast Dotyk: Produktom výstavy je vibrátor (31. diel)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.