Slováci sa do beta testu nepripoja.

O nadstavbe One UI 6, ktorá je založená na operačnom systéme Android 14, sme v posledných týždňoch viackrát informovali. Samsung tvrdo pracuje na jej vývoji a zdá sa, že nová generácia nadstavby sa čoskoro dočká beta verzie.

Ako informuje portál sammobile, beta verzia pre One UI 6 bude dostupná už 2. augusta pre smartfóny radu Galaxy S23. Následne by sa mala objaviť aj vo verzii pre smartfóny Galaxy A34 a Galaxy 54 a to už 9. augusta.

Beta testovanie novej verzie One UI aj na smartfónoch (nižšej) strednej triedy môže byť pre niekoho prekvapením. Faktom však je, že Samsung v posledných mesiacoch potvrdil ukážkovú softvérovú podporu a aj aktualizáciu na systém Android 13 sprístupnil pre viaceré lacné smartfóny skôr ako ostatní výrobcovia pre ich vlajkové lode.

Majitelia Samsung telefónov sa môžu do beta testovania prihlásiť cez aplikáciu Samsung Members, ktorá je dostupná v obchode Google Play alebo Galaxy Store. Bohužiaľ, beta program nie je oficiálne dostupný pre Slovensko – Samsung ho však ponúka používateľom v Nemecku a Poľsku.

One UI 6.0 prinesie zlepšenia systému Android 14, ako sú optimalizácie pre skladateľné smartfóny či efektívnejšie fungovanie aplikácií na pozadí, ktoré by mohlo zlepšiť výdrž batérie Android zariadení. Očakáva sa, že Samsung zlepší dizajn jeho systémových aplikácií a možnože prinesie aj nové funkcie.

Zdroj: sammobile

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit