Vyzerá to tak, že éra inovácií začína naberať na obrátkach.

Aktuálne na vrchole inovácií, ktoré sa začínajú dostávať aj do komerčnej sféry, sú smartfóny s flexibilnými displejmi. Je však úplne prirodzené, že výrobcovia stále experimentujú aj s ďalšími dizajnovými riešeniami.

Aj Samsung nedávno získal nový patent na dizajn smartfónov s tromi displejmi, ktoré sú umiestnené nad sebou. Spoločnosť podala patent ešte v auguste minulého roka, pričom patent bol udelený až v marci 2019. Vďaka renderom od Letsgodigital získavame lepší prehľad o tom, ako by mal tento smartfón vyzerať. Je zložený z troch častí, z ktorých každá obsahuje displej. Všetky tri panely drží v spodnej časti kolík, čo umožňuje nezávislý pohyb do strán všetkých troch plôch s displejom. 

Jedinečný dizajn v tenkom prevedení

Patentová prihláška obsahuje celkovo 10 náčrtov. Zariadenie je v spodnej časti kruhové a môže pripomínať ponuku farieb z RAL vzorkovníka. Na nákresoch okrem samotného zariadenia nie je vidieť žiadne tlačidlá a ani senzory fotoaparátu. Rovnako aj zadný panel je celkom prázdny. Teraz nie je možné s istotou povedať, či spoločnosť dostane toto zariadenie aj do výroby, pretože tento patent od Samsung Display (zatiaľ) nie je tak ďaleko. 

Predstaviť tento smartfón v týchto dňoch (mesiacoch) však pre Samsung ani nie je priorita, pretože sa aktuálne sústredí na druhé uvedenie skladateľného smartfónu Galaxy Fold.

Spoločnosť potvrdila, že nedávne problémy s displejom a konštrukciou už odstránila a prijala opatrenia, ktoré zabezpečia vyššiu odolnosť a životnosť. Galaxy Fold sa dostane do predaja v septembri, žiaľ nebol ešte zverejnený žiadny konkrétny dátum.

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Oficiálne: Skladateľný smartfón Samsung Galaxy Fold príde do predaja v septembri

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.