Nový softvér opravuje viac ako 60 zraniteľností.

Samsung Galaxy Note20, Galaxy S21, Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3 a Flip4, ako aj Galaxy S21 FE dostávajú v týchto dňoch aktualizáciu. Informuje o nej portál SamMobile.com s tým, že ide o pravidelnú bezpečnostnú aktualizáciu so záplatami, tentoraz za mesiac jún. V niektorých krajinách dostáva túto aktualizáciu aj Samsung Galaxy A71 5G.

Aktualizáciu sme overovali ručne na našom redakčnom Galaxy Note20 Ultra, ale zatiaľ preň nebola dostupná. Nie je to žiadne veľké prekvapenie, Samsung aktualizácie distribuuje používateľom postupne a na nás ešte evidentne nedošiel rad. Aktualizácia sa začala šíriť najprv v Spojených štátoch amerických a v súčasnosti je už dostupná v Južnej Kórei, Latinskej Amerike aj v Európe.

Ak ju vám váš telefón ponúkne, určite aktualizujte, keďže aktualizačný balíček obsahuje viac ako 60 opráv rôznych zraniteľných miest operačného systému (rovnako aj aktualizácie pre ostatné telefóny v tomto článku). Nečakajte však žiadne nové funkcie, tento typ aktualizácií pre Galaxy Note20 už skončil.

V prípade Galaxy S21 FE sa aktualizácia začala šíriť ako prvá práve v Európe a medzi krajinami, kde je už dostupná, SamMobile výslovne spomína Slovensko a Česko. Z ostatných štátov sú to Rakúsko, Chorvátsko, Nemecko, Grécko, Maďarsko, Írsko, Taliansko, Macedónsko, Poľsko, Portugalsko, Rumunsko, Španielsko, Holandsko či Spojené kráľovstvo.

Čo sa týka Galaxy Z Flip3 a Z FLip4, pre ne je aktualizácia podľa SamMobile zatiaľ dostupná len v Spojenom kráľovstve. Naopak, pre Z Fold3 by už mala byť k dispozícii aj v Európe. Vo viacerých krajinách sveta by už mala byť dostupná aj aktualizácia pre rad Galaxy S21, pričom tieto telefóny dostanú koncom roka aj veľkú aktualizáciu na Android 14 s rozhraním One UI 6.0.

No a v neposlednom rade dostáva spomínanú bezpečnostnú aktualizáciu aj Galaxy A71 5G, ktorá sa aktuálne šíri v Ázii, ale ďalšie krajiny sveta by mali nasledovať.

Zdroje: SamMobile.com (1), SamMobile.com (2), SamMobile.com (3), SamMobile.com (4), SamMobile.com (5)

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.