Rodina Galaxy S23 by tak bola uzavretá.

Začiatkom februára sme sa dočkali trojice nových smartfónov Galaxy S23, ale pribudnúť by k nim v priebehu roka mohol ešte jeden. Ak sa predpovede naplnia, pôjde o Galaxy S23 FE, teda obľúbenú fanúšikovskú edíciu, ktorá si v uplynulých rokoch našla mnoho priaznivcov.

V rámci nej sme doteraz videli modely Galaxy S20 FE v septembri 2020 a Galaxy S21 FE v januári 2022. Očakávalo sa, že príde aj Galaxy S22 FE, toho sme sa však stále nedočkali. Hoci sa ešte koncom decembra objavili správy, že tento telefón Samsung predsa len predstaví, po 1,5 mesiaci sa zdá, že bol definitívne zrušený.

Nemusí to ale znamenať koniec radu Galaxy FE. Kórejský portál Daily.Hankooki.com, od ktorého prebral informácie AndroidHeadlines.com, totiž tvrdí, že Samsung pracuje na príprave model S23 FE. Na trh by mohol prísť niekedy v auguste alebo septembri tohto roka, možno práve v čase, keď bude výrobca predstavovať svoje nové inteligentné hodinky.

Telefóny Samsung FE sa nachádzajú výbavou a cenou niekde medzi vlajkovými loďami série Galaxy S a telefónmi strednej triedy radu Galaxy A. Najvyšší minuloročný „áčkový“ model, Galaxy A73, sa však cenou a špecifikáciami takmer prekrýval s Galaxy S21 FE a v konečnom dôsledku sa ani jednému z týchto telefónov sa na trhu nedarilo.

Spoločnosť teraz prehodnocuje celý obchodný model v tomto cenovom segmente a ruší modelový rad Galaxy A7x. V tomto roku teda nebude žiadny Galaxy A74 a najvyšším „áčkovým“ modelom zostane Galaxy A54. Prázdne miesto po zrušení modelu Galaxy A74 má vyplniť práve model Galaxy S23 FE. Podrobnosti o novom modeli FE, bohužiaľ, v súčasnosti nie sú známe.

Zdroj: Daily.Hankooki.com, AndroidHeadlines.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.