Dlho očakávaná vec je realitou, inteligentné hodinky/náramky od Samsungu si budú môcť vychutnať aj používatelia iPhonov

Síce paradox, ale je dosť možné, že viacero používateľov iPhonov by privítalo možnosť pripojiť k svojmu zariadeniu inteligentné hodinky od Samsungu. Možno kvôli kruhovému dizajnu, ktorý sa viac podobá na klasické hodinky, či kvôli veľkosti, ktorá je pre chlapov vhodnejšia alebo kvôli výdrži batérie. Toto posudzovať nebudeme, je to individuálna záležitosť. Čo sa týka výdrže batérie, tak Apple Watch sú v tomto veľmi slabé a jednodňová výdrž je pre („aj zarytých jablčkárov“) mnohých potencionálnych záujemcov nevyhovujúca.

Samsung spravil výborný krok a vydal pre iOS (do AppStore) dve aplikácie, ktoré umožnia plnohodnotne používať nositeľné zariadenia Samsung Gear S2/S3 (APK – Samsung Gear S) a Gear Fit 2 (APK – Samsung Gear Fit) s iPhonom. Bez týchto aplikácií zariadenia Gear k telefónu nepripojíte. Aplikácie sú zdarma a spolupracujú s iOS 9.0 a vyšší. Oficiálne oznámenie bolo vydané včera – 7.1.2017.

Spolupráca medzi dvoma „rozdielnymi svetmi“ by mala byť bezproblémová. Inteligentné hodinky/náramok ponúknu takmer všetko zo svojich možností. Nebudú chýbať údaje o športových aktivitách, zobrazovanie notifikácií z iPhonu a pod. Aplikáciu (Gear S/Gear Fit) bude možné rozšíriť stiahnutím „sekundárnych“ aplikácií z Gear Store.

Táto správa poteší viacerých používateľov „jablkových“ zariadení a tento krok Samsungu hodnotíme pozitívne. Je to trošku divné, ale aj takto si Samsung získava nových zákazníkov (alebo napravuje renomé?), minimálne používateľov nositeľných zariadení. Prečo? No dôvod je jednoduchý. Hodinky Gear S3 vyzerajú skutočne dobre (v oboch verziách), ponúkajú množstvo funkcií, vrátane GPS, odolnosti na úrovni IP68 a kúpite ich od 350 eur. Áno, Apple Watch sú tiež skvelé, odolné a ponúkajú množstvo funkcií, ale nemajú kruhový dizajn a stoja takmer dvojnásobok (+/-) ceny S3.

Podrobné recenzie kompatibilných zariadení nájdete na našom webe (kliknite na odkaz).

> Telefón na ruke: Hodinky Samsung Gear S3 Frontier

> Inteligentné hodinky Samsung Gear S2 Classic

> Športový náramok Samsung Gear Fit 2

 Zdroj: Samsung

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE