Kedy ste naposledy hrali poriadnu pirátsku hru? V histórii herného priemyslu by sa ich zopár našlo, spomeňme Sid Meier’s Pirates! či Assassin’s Creed IV: Black Flag. Piráti sú však pomerne exotická téma a vývojári ich až tak často nevyužívajú. Pokiaľ vám však život morského vlka, ktorý sa plaví po svete, hľadá poklady a bojuje s inými loďami chýba, možno vás zaujme hra Sea of Thieves.

Ide o exkluzívny titul spoločnosti Microsoft, ktorý je primárne dostupný pre herné konzoly Xbox One. Vďaka službe Xbox Play Anywhere si však túto hru môžete zahrať aj na počítači s operačným systémom Windows 10. Dokonca je možné, aby spolu hrali hráči, pričom jeden hrá na PC a druhý na konzole. V súvislosti so Sea of Thieves treba spomenúť aj ďalšiu službu – Xbox Game Pass vám umožní, aby ste si hru zahrali aj bez nutnosti kupovať si ju. Ide o herný Netflix, ktorý obsahuje viac ako 100 hier a tie si môžete zahrať za jeden mesačný poplatok. V zozname hier nájdete aj Sea of Thieves, služba je určená pre Xbox.

Späť však k virtuálnym pirátom. Sea of Thieves ponúka výrazne odlišný zážitok od toho, čo ste si mohli doteraz zahrať. Ide o akčnú adventúru s dôrazom na kooperatívne hranie s kamarátmi alebo cudzími hráčmi. Vašou náplňou bude dešifrovať hádanky na mape pokladu a nájsť ho. Okrem hľadania pokladov sa budete plaviť na lodi, navigovať ju, ťahať plachty, ale aj bojovať s inými hráčmi. Tiež vás čakajú nástrahy života, pri hľadaní podmorských pokladov si treba dať pozor napr. na žralokov. Hra má zábavný základ a pri hraní s kamarátmi exceluje najviac. Nevýhodou je, že sa pomerne rýchlo okuká.

Zapožičal: Microsoft

Hodnotenie: 3,5/5, 70 %

Cena: 49,99 EUR

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit