Snapdragon 845 poháňa najvýkonnejšie smartfóny roka 2018.

Čo bude ďalej? Zopár informácií o nástupcovi sme zaznamenali už dávnejšie, pričom sa čoraz častejšie v médiách skloňuje názov Snapdragon 855. Podľa najnovších únikov, by sa mal pritom názov zmeniť.

Qualcomm oznámil, že jeho OEM partneri začali naskladňovať nový čip, ktorý je určený na napájanie väčšiny vlajkových Android telefónov pre rok 2019. OEM označenie sa týka všetkých výrobcov originálnych zariadení a v tomto prípade sa odkaz vzťahuje na výrobcov smartfónov, ktorí chcú používať platformu od Qualcommu.

Snapdragon 855 bude prvým mobilným čipom spoločnosti, založeným na 7 nm architektúre a očakáva sa, že prinesie viac ako len okrajové zlepšenie v porovnaní s poslednou generáciou. Menšia veľkosť zvyšuje výkon a účinnosť, pričom zatiaľ nie sú známe žiadne podrobnosti a presné parametre.

Súčasťou čipsetu bude modem Snapdragon X50 5G. Touto kombináciou vznikla prvá mobilná platforma s podporou 5G pre výkonné zariadenia. Nový oficiálny názov a špecifikácie nástupcu Snapdragon 845 budú odhalené neskôr v tomto roku. Prvé smartfóny, ktoré ho dostanú do výbavy sa dostanú na trh až začiatkom roka 2019.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Qualcomm chce Intelu nazrieť do kuchyne. Nepozdáva sa mu DNA ich čipov pre iPhony

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.