Potvrdil to dokonale nezávislý test v podobe hurikánu Ian (stupeň 4.), ktorý sa nedávno prehnal Floridou.

Ak si kúpite a necháte nainštalovať takúto strechu (Tesla Powerwall), tak určite nechcete, aby vám ju doslova odfúklo počas hurikánu. Obavy majiteľa solárnej strechy Tesla Powerwall sa našťastie nepotvrdili, nakoľko hurikán síce poškodil rôzne opraviteľné časti domu a okolie, no strecha zostala bez akéhokoľvek poškodenia. Tento hurikán doslova „rozobral“ niektoré oblasti Fort Myers a Fort Myers Beach, pričom boli zaplavené a úplne zničené mnohé domy.

Tesla Powerwall
Tesla Powerwall

Tesla o svojich solárnych škridlách tvrdí: „tieto škridly sú viac ako trikrát pevnejšie oproti štandardným strešným krytinám a navrhnuté tak, aby chránili váš dom za každého počasia. Solárna strecha môže vydržať dlhšie ako konvenčná strecha, pričom bola navrhnutá tak, aby chránila váš domov po celé desaťročia.“

Tento nepríjemný nezávislý test potvrdil, že 25 ročná záruka na solárne škridly je podložená skutočnou odolnosťou produktu. Dodávateľ, ktorý túto strechu inštaloval, na svojom Twitteri napísal: „Solárna strecha odolala hurikánu Ian s vetrom o rýchlosti 155 km/h a 10′ búrkovým nárazom! Tento #Powerwall bol niekoľko hodín pod vodou a stále funguje perfektne.“

Na fotkách v poste z Twitteru je vidieť zničené okolie, ale aj batériové záložné zdroje, ktoré boli niekoľko hodín pod vodou a stále fungujú, čo o danom produkte vypovie viac ako „XY“ bežných testov. Rovnako tak zostala bez porušenia aj strecha. Záložný systém Tesla je výkonný, jednoduchý a dostatočne odolný, čo sú základné požiadavky od zákazníkov.

Tento segment nie je v rámci spoločnosti Tesla až tak rozvinutý a úspešný ako výroba a predaj elektromobilov, no predpokladá sa, že po tejto skúške bude o túto strechu a jej súčasti podstatne väčší záujem. Dodajme, že hlavnou nevýhodou systému Tesla Powerwall je cena a teda dlhšia návratnosť – cenovú ponuku vám vedia vypočíta po zadaní údajov priamo na stránkach výrobcu.

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE