Ak ešte stále používate klasickú zubnú kefku, Oclean Air 2 vás možno prinúti rozmýšľať o zmene. Zaujme totiž nielen dizajnom, ale aj cenou.

Oclean Air 2 prichádza s konceptom jednoduchosti. Počnúc balením a praktickým použitím končiac. Ale poďme pekne po poriadku. O tom, ako funguje princíp sonickej technológie zubnej kefky, sme písali v našom vysvetľujúcom článku, v ktorom sa dozviete aj rozdiel medzi klasickou, oscilačnou a sonickou kefkou.

Jednoduchý a atraktívny dizajn

Balenie zubnej kefky Oclean Air 2 pozostáva zo samotnej kefky, magnetickej nabíjačky s koncovkou USB, návodu a čistiacej hlavice. Oválny dizajn tela veľmi dobre padne do ruky. Počas testovania sme veľmi ocenili, že nám kefka konštrukčne a tiež spôsobom držania najviac pripomínala obyčajnú zubnú kefku.

Čistiaca hlavica, ktorá je v balení, je vyrobená z certifikovaných a zdravotne nezávadných vlákien Dupont. Dala by sa charakterizovať ako stredne tvrdá a skutočne vyčistí zuby precízne s ohľadom na techniku vášho čistenia. Z opačnej strany čistiacej hlavice je jemná štruktúra, pripomínajúca odtlačok prsta. Slúži na čistenie jazyka, no nám nedokázala úplne nahradiť klasickú čistiacu škrabku na jazyk.

Zubná kefka sa vyrába vo viacerých farebných vyhotoveniach. My sme testovali verziu eukalyptovej zelenej. Dostupná je však aj biela, ružová a fialová verzia.

Oclean Air 2

Balenie kefky obsahuje všetko potrebné

Ľahká a tichá so silným výkonom

Oclean Air 2 spolu s čistiacou hlavicou váži iba 95 gramov. Hmotnosť oceníte nielen pri samotnom čistení zubov, ale tiež pri balení cestovanej batožiny. V tele kefky je skrytý výkonný motor, ktorý pracuje na úrovni 20 000 Hz. Zubná kefka je vďaka tomu aj pri intenzívnom režime čistenia veľmi tichá.  Výrazne tichšia ako všetky ostatné kefky, ktoré sme doteraz testovali. To sme si uvedomili okamžite, pri jej prvom testovaní.

Nabitie batérie trvá 2,5 hodiny, pričom na jedno úplne nabitie by zubná kefka podľa výrobcu mala vydržať 40 dní prevádzky, pri dvoch čisteniach za deň. Zubná kefka skutočne aj približne 40 dní prevádzky na jedno nabitie vydrží.   abíjanie prebieha cez magnetickú nabíjačku, ktorá je zakončená koncovkou USB. Výrobca počíta s tým, že samotnú nabíjačku už doma máte a tak kefku nabijete napríklad cez nabíjačku od mobilného telefónu.

Samozrejmosťou je vodoodolnosť na úrovni IPX7. Zubnú kefku môžete pokojne používať a oplachovať ju pod tečúcou vodou bez toho, aby sa jej niečo stalo.

Oclean Air 2

Magnetická nabíjačka sa prichytí sama na spodnú časť zubnej kefky

Vyčistí aj bez aplikácie

Jednoduchosť sa skutočne nesie naprieč celým konceptom Oclean Air 2. Zubná kefka totiž disponuje iba jedným fyzickým tlačidlom, ktorým ovládate celú prevádzku. Stlačením tlačidla spustíte čistiaci režim. Na výber máte z dvoch čistiacich režimov (jemný a intenzívny). Medzi režimami sa prepínate dlhším podržaním tlačidla.

Každý z režimov čistenia trvá približne dve minúty, pričom je rozdelený na štyri 30 sekundové cykly, aby ste si vedeli rovnomerne umyť celý chrup (ktorý si pomyselne rozdelíte na štvrtiny). Úvodných pár sekúnd pracuje zubná kefka pri nízkych vibráciách. Je to práve kvôli tomu, aby ste si zubnú kefku s nanesenou zubnou pastou stihli dať do úst a neznečistili si oblečenie či okolie.

Pri intenzívnom režime čistenia pracuje motorček pri 42 000 otáčkach za minútu a túto silu skutočne pocítite. Pri jemnom režime čistenia výrobca tento údaj neuvádza. Zubná kefka si počas celej prevádzky až do vybitia držala konštantný výkon.  Lacnejšie zubné kefky totiž na úkor dlhšej výdrže na jedno nabitie, postupne znižujú výkon motorčeka.

Drahšie verzie zubných kefiek disponujú aj mobilnou aplikáciou, Oclean Air 2 si však zakladá na tom, že chce osloviť čo najširšiu masu používateľov, ktorí doteraz sonickú zubnú kefku nepoužívali, alebo len jednoducho nepotrebujú mať ďalšiu aplikáciu v mobile ešte aj kvôli čisteniu zubov.

Hoci aplikáciu spoločnosti Oclean dobre poznáme z testovania iných modelov zubných kefiek, vôbec nám pri používaní Oclean Air 2 nechýbala. Práve naopak, oceňujeme, že ide o jednoduchý model, ktorý poskytuje absolútnu funkčnú výbavu a jednoduchosť použitia.

Verdikt

Sonická zubná kefka Oclean Air 2 nás prekvapila jej konštrukciou, ktorá sa pri držaní v ruke približuje k manuálnej zubnej kefke a tiež jej veľmi tichou prevádzkou. Príjemne nás prekvapila aj výdrž na batériu, ktorá pri zachovaní konštantného výkonu motorčeka dokázala vydržať viac ako 40 dní prevádzky.

Je to zatiaľ najtichšia sonická zubná kefka, akú sme testovali. Vítame aj celkový koncept jednoduchosti použitia, bez zbytočných nastavení cez mobilnú aplikáciu. Oceňujeme jej priaznivú cenu, ktorá určite zaujme mnohých používateľov.

S kvalitou čistenia zubov pomocou kefky Oclean Air 2 sme boli aj v porovnaní s inými sonickými kefkami spokojní. Aktuálne je možné túto zubnú kefku kúpiť v zľave za približne 31 eur.

thumbs-up-icon

Výhody

  • funkčnosť a jednoduchosť
  • tichá prevádzka
  • dizajn

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • pre niektorých používateľov možno chýbajúca aplikácia

Ak vás táto recenzia zaujala, prečítajte si aj naše recenzie ďalších zubných kefiek tu. Ak chcete vedieť, aké sú rozdiely medzi jednotlivými typmi zubných kefiek, vysvetľujeme ich v našom článku.

Prečítajte si aj:

Recenzia Xiaomi Mi sonická zubná kefka

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.