Zdražovanie pokračuje aj pri technologických „hračkách“.

Len nedávno sme písali o možnom zdražení skladacieho telefónu Samsung Galaxy Z Flip5 a už je tu správa o ďalšom potenciálnom zvýšení ceny jedného z očakávaných technologických produktov. Tentoraz ide o slúchadlá Sony WF-1000MX5.

Pripomeňme, že terajšia generácia Sony WF-1000XM4 prišla na trh v roku 2021 za odporúčanú cenu 279 eur. Podľa novinára Rolanda Quandta z nemeckého portálu Winfuture.de by ale nadchádzajúce Sony WF-1000XM5 mohli v Európe stáť až 319,99 EUR. To je zdraženie o zhruba 13 percent.

Pochopiteľne, nový model by mal byť oproti už dvojročnej terajšej generácii vylepšený. Hovorí sa o dvoch vlastných čipoch, ktorých úlohou má byť zlepšenie už aj tak výbornej kvality zvuku. Lepšie by mali byť aj meniče a mikrofóny.

No a do tretice, slúchadná WF-1000XM5 by mali byť s hmotnosťou len 5,9 gramu o necelých 20 percent ľahšie. Nehovoriac už o vylepšenom aktívnom potlačovaní hluku, čo je oblasť, kde už aj predchádzajúce generácie týchto slúchadiel dominovali

Stojí to však za takýto príplatok, keď spomínané WF-1000XM4 sa dajú na Slovensku zohnať už okolo 200 eur a stále ide o výbornú voľbu? Na to si už musí každý odpovedať sám.

Zdroj: Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.