Silná kombinácia, ktorá môže byť úspešná.

Tento predpoklad je založený na fakte, že používatelia smartfónov ešte nezanevreli na kompaktné telefóny, ktoré navzdory dnešným trendom stále existujú. Za všetko hovorí aj fakt, že zo segmentu skladacích telefónov je práve tzv. “véčko” predávané oveľa viac, ako zariadenie typu Galaxy Z Fold. Za úspech tohto dizajnového faktora oproti väčším súrodencom stojí nielen nižšia cena, ale predovšetkým kompaktnejšie rozmery.

Túto skutočnosť si uvedomuje veľmi veľa výrobcov. Aj preto viacerí z nich majú popri ponuke veľkých skladacích telefónov aj flipové verzie, ktoré sú oveľa menšie a ľahšie. Je tu však jeden výrobca, ktorý doteraz žiadne skladacie zariadenie nepredstavil. 

Sony Xperia Flip CompactZdroj: Sumahodigest
Sony Xperia Flip Compact

Japonské Sony síce pred pár dňami uviedlo novú generáciu telefónov Xperia 1 V, avšak podľa správ z portálu Sumahodigest sa zdá, že ponuku smartfónov tohto výrobcu sa čoskoro rozšíri o zariadenie, ktoré bude niesť odkaz už neexistujúcej, ale zároveň obľúbenej série telefónov Xperia COMPACT.

Keďže flipové skladacie telefóny sú ideálnou a zároveň modernou alternatívou k niekdajším kompaktným telefónom, tak pre Sony vzniká skvelá príležitosť vstupu do segmentu skladacích telefónov. Sony môže čoskoro využiť príležitosť, ktorá je založená na sentimente a moderných technológiách, čím môže iba získať. 

Sony Xperia Flip CompactZdroj: Sumahodigest
Sony Xperia Flip Compact

Zdroj totiž tvrdí, že čoskoro sa dočkáme novej generácie high-endového skladacieho véčka radu Sony Xperia Compact. Táto kombinácia pomenovania nového telefón už teraz vyzerá vynikajúco, a to nepoznáme ani technické parametre. 

Jeden únik sa však dostal na svetlo sveta. Ten tvrdí, že pripravovaná skladačka nebude mať externý displej, čo pri aktuálnych trendoch zväčšujúcich sa vonkajších displejov vyzerá veľmi zvláštne. V každom prípade skladacia Xperia COMPACT znie ako skvelý nápad. Snáď ho Sony nepochová vysokou cenou.

Zdroj: Sumahodigest

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.