Zvažujete kúpu modelu Xiaomi 14? Pozrite sa, aké sú jeho najväčšie prednosti.

Telefón Xiaomi 14 je aktuálne najnovšou vlajkovou loďou, ktorú Xiaomi predstavilo koncom februára. Hneď po predstavení si tak získal veľkú pozornosť, pričom zaujal najmä kompaktnou konštrukciou a Leica fotoaparátmi. Mnohí fanúšikovia začali premýšľať nad tým, že by si tento model zaobstarali a možno medzi nich patríte aj vy. Ak náhodou áno, tak si teraz predstavíme TOP 5 najlepších vlastností tohto kompaktného krásavca.

120 Hz LTPO AMOLED displej

S displejom sa Xiaomi tento rok poriadne vyhralo a na používateľskom zážitku je to značne cítiť. Model Xiaomi 14 prichádza s LTPO AMOLED panelom, ktorý umožňuje meniť dynamicky obnovovaciu frekvenciu medzi 1 Hz až 120 Hz. Táto vlastnosť displeja vám môže nielen ušetriť nejaké to percento batérie, no aj zážitok z hrania môže byť oveľa lepší. Displej má navyše veľkosť uhlopriečky len 6,36″, telefón tak patrí medzi kompaktné modely. Práca s telefónom len v jednej ruke vám teda nebude robiť žiadny problém.

Xiaomi 14Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14

90 W nabíjanie s veľkou batériou

Minuloročná séria vlajkových lodí od Xiaomi ponúkla v základnom modeli len 67 W nabíjanie. Tento rok to ale čínsky gigant posúva ešte o úroveň ďalej a nabíjanie modelu Xiaomi 14 môže prebiehať až pri 90 W. Vďaka tomu telefón nabijete už v priebehu pár minút a nemusíte sa starať, kedy ho pripojíte na nabíjačku. Aj v časovom zhone vás nabíjanie nebude zdržovať, pretože celú kapacitu 4610 mAh batérie nabijete už za približne 30 minút. Najväčšiu efektivitu má toto nabíjanie v krátkom čase, keď si teda pripojíte telefón na nabíjačku a dáte si krátku desaťminútovú sprchu, nabijete ho tak, že s ním vydržíte aj celý deň práce.

Xiaomi 14Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14

Leica fotoaparáty s výbornými výsledkami

Na svoje si prídu aj fanúšikovia fotomobilov, keďže Xiaomi 14 opäť prichádza s Leica fotoaparátmi. Model disponuje troma 50 Mpx snímačmi s úlohou širokouhlého, ultraširokouhlého a teleobjektívu. Hlavný snímač sa nazýva Light Fusion 900 a vznikol práve špeciálne pre Xiaomi. Tento snímač má veľkosť 1/1.31 “ a vlastnosti, ktoré mu umožňujú zachytiť aj tie najmenšie detaily na svetle a aj pri horších svetelných podmienkach. Výrobcom tohto senzoru je OmniVision a ide o prepracovanejší a lepší senzor ako Sony IMX989, ktorý bol prítomný v modeli Xiaomi 13. Ak by vás zaujímalo, ako Xiaomi 14 fotí, či už v režime Leica Vibrant alebo Leica Authentic, môžete sa na to pozrieť aj v našej recenzii telefónu.

Xiaomi 14Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14

Xiaomi HyperOS a 5 rokov softvérovej podpory

Xiaomi 14 prichádza na trh s najnovším systémom v podobe Xiaomi HyperOS. Tento systém je vítaným osviežením telefónov od Xiaomi v porovnaní s nadstavbou MIUI, ktorá sa v ich telefónoch nachádzala dlhé roky. Modely po aktualizácii sú svižnejšie a zároveň šetria priestor na úložisku, pretože Xiaomi HyperOS zaberá oveľa menej miesta. Model Xiaomi 14 si teda môže užívať najnovšie funkcie tohto systému spolu s výhodami Androidu 14, na ktorom je systém postavený. Softvérová podpora telefónu sľubuje 4 veľké aktualizácie Androidu a 5 rokov bezpečnostných záplat. Ak si teda zvolíte Xiaomi 14 ako váš budúci smartfón, nebudete ho musieť v blízkej dobe vymieňať za iný.

Xiaomi 14Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14

Výkonný Snapdragon 8 Gen 3

Čipset Snapdragon 8 Gen 3 je dnes snáď samozrejmou súčasťou každej dobrej vlajkovej lode. Xiaomi 14 tak nie je výnimkou, keďže ponúka ten najnovší hardvér a ide o telefón, ktorý je skvelým kokteilom špecifikácií. Snapdragon 8 Gen 3 dodáva telefónu vysoký výkon, ktorý oceníte tak pri hraní hier, ako aj multitaskingu či iných činnostiach. Ak teda hľadáte výkonný telefón, ktorý sa však nesústreďuje len na výkon, Xiaomi 14 je pre vás tou správnou voľbou.

Model Xiaomi 14 však toho ponúka oveľa viac, ako len tieto parametre a vlastnosti. Ak ale po ňom siahnete, určite nespravíte chybu, najmä ak teda využijete ešte aj úvodnú promoakciu. Až do 18. marca totiž môžete získať vyššiu pamäťovú konfiguráciu, teda 12 + 512 GB, len za 899 eur. Navyše, ak na telefón napíšete recenziu, budete si môcť vybrať medzi dvoma darčekmi, slúchadlami Redmi Buds 5 Pro alebo fitness náramkom Xiaomi Smart Band 8 Pro.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.