Rozhodujete sa, či predĺžiť paušál u vášho operátora alebo prejsť ku konkurencii?

Doplnené: Článok sme doplnili o aktualizované vianočné ponuky operátorov – Telekom a O2 pridali do ponuky nové dvojičky, 4ka pridala ďalšiu vianočnú ponuku vo forme extra dát.

Vianoce sa blížia a takmer všetci operátori pri tejto príležitosti oznámili svoje vianočné ponuky. Podrobne sme sa im venovali v jednotlivých článkoch a v rámci tohto článku prinášame ich prehľadný sumár.

Telekom: Darček pre každého a lákavá vianočná súťaž

Vianočná ponuka od Telekomu je prehľadná a poteší každého zákazníka Telekomu. Operátor totiž rozdáva vianočné darčeky všetkým zákazníkom, ktorí aktívne využívajú jeho služby.

Vianočné darčeky si môžete rozbaliť od 27. októbra 2021 v mobilnej aplikácii Telekom. Takýmto spôsobom sa zároveň zapojíte do veľkej vianočnej súťaže, v ktorej môžete vyhrať elektromobil Mercedes-Benz EQA 250 alebo ďalších 1380 cien v celkovej hodnote 1,1 milióna eur.

Detailné informácie o súťaži a darčekoch si môžete prečítať TU. A pokiaľ si plánujete predĺžiť alebo aktivovať nový paušál či pevnú službu, môžete si k nemu / k nej kúpiť niektorú z obľúbených dvojičiek – či už ide o dva smartfóny alebo kombináciu TV + smartfón. Druhé zariadenie získate za príplatok iba 4 centy.

Ceny jednotlivých dvojičiek pre vaše paušály, resp. služby, si môžete skontrolovať na webe Telekomu:

Pokiaľ máte od Telekomu predplatenú kartu, tak vás môže potešiť, že v rámci vianočnej kampane môžete získať dvojnásobok dát v 30-dňovom balíčku za rovnakú cenu. Tento benefit je možné využívať aj po skončení kampane, dokedy neprerušíte automatickú obnovu balíčka.

Orange: Zľavy, dvojičky, dáta zadarmo aj súťaž

Vianočná ponuka Orangeu pozostáva z celkovo 9 ponúk. Všetky z nich nájdete v našom prehľadovom článku, TU. V rámci tohto sumáru vyberáme tie najpodstatnejšie.

Orange ponúka dáta zadarmo, ktoré môžete získať dvoma spôsobmi. Prvým spôsobom je aktivácia alebo predĺženie paušálu Go, vďaka čomu získate službu #dnesdatujem. Tá umožňuje zvoliť si osem individuálnych dní v rámci fakturačného obdobia, počas ktorých môžete bezplatne využívať neobmedzené dáta a to počas obdobia:

  • 6 mesiacov pre Go 15, Go 20, Go Data 15, Go Data 20
  • 24 mesiacov pre Go 30, Go 40, Go 65, Data 30

Dáta zadarmo môžete získať aj v rámci služby Navzájom zadarmo. Dvojnásobok dát dostanú všetci používatelia tejto služby a to na 3 mesiace, resp. na 24 mesiacov, pokiaľ si mobilný paušál spojíte s pevnou službou do balíka Love. A práve dôraz na to, aby ste si v Orangei aktivovali okrem mobilnej služby aj pevnú službu, je v prípade tohtoročnej vianočnej kampane viac než zrejmý.

Orange láka na aktiváciu pevného internetu viacerými zľavami. Odpustí vám inštalačné a vianočné poplatky, ponúkne vianočnú zľavu vo výške 21, resp. 73,50 eur z mesačných poplatkov a pokiaľ si pevnú službu spojíte s hlasovým paušálom do balíka Love, získate aj ďalšie výhody. A ak si zoberiete aj Orange TV, dostanete TV archív, dva tematické balíčky a ďalšie 3 GB dát zadarmo.

Aj Orange má vo vianočnej ponuke dvojičky od Samsungu a Xiaomi, pričom druhé zariadenie získate za 1 euro. Operátor takisto odštartoval vianočnú súťaž, ktorá už prebieha a trvá do 16. decembra. Počas vianočnej kampane môžete využiť aj ponuku dvojnásobného kreditu pre Prima karty, získať odmenu za odporúčanie alebo si nechať preplatiť zmluvnú pokutu, pokiaľ do Orangeu prejdete počas viazanosti od konkurencie.

Všetky potrebné informácie nájdete v sumárnom článku, TU.

O2: Dve zariadenia za cenu jedného a dvojnásobné dáta

Vianoce sa v O2 nesú v znamení dvojnásobku. Od 15. novembra 2021 si môžete vybrať niektorú z dvojičiek – zaplatíte za prvé zariadenie a druhé zariadenie bude v plnej sume kompenzované Vianočným extra bonusom na zariadenie.

Na výber sú tieto dvojičky:

  • Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G + Samsung Galaxy A32 5G
  • Xiaomi 11 Lite 5G NE + Xiaomi Mi Vacuum Cleaner Light
  • Xiaomi 11 Lite 5G NE + POCO M3 Pro 5G
  • Motorola Edge 20 Lite + Motorola Moto G50 5G
  • Realme GT Master Edition 5G + Realme Watch S
  • TCL 20R 5G + TCL MOVETIME Family Watch 40
  • Samsung Galaxy A52s 5G + Samsung Galaxy Buds 2 + YouTube Premium na 2 mesiace zadarmo
  • OPPO Reno5 5G + OPPO Watch Free

Do konca januára 2022 si takisto môžete bezplatne aktivovať extra dáta k Modrému, Striebornému a Zlatému O2 SMART Paušálu:

  • Modrý O2 SMART Paušál ponúka s extra balíčkom celkovo 2 GB dát
  • Strieborný O2 SMART Paušál ponúka s extra balíčkom celkovo 6 GB dát
  • Zlatý O2 SMART Paušál ponúka s extra balíčkom celkovo 20 GB dát

Zvýšený objem dát je do konca januára 2022 dostupný zadarmo, následne bude k dispozícii za extra poplatok vo výške 1 eur (modrý), 2 eur (strieborný), resp. 3 eur (zlatý paušál). Balík extra dát je možné aktivovať prostredníctvom aplikácie Moje O2 alebo v zákazníckej zóne na webe O2.

4ka: Bonus až do výšky 210 eur na kúpu smartfónu + extra dáta

4ka má pomerne jednoduchú ponuku. Pri kúpe ľubovoľného smartfónu z ponuky 4ky s paušálmi SLOBODA+ a SLOBODA DÁTA na faktúru môžete získať bonus na zariadenie až do výšky 210 eur.

Bonus sa uplatňuje na mesačnej báze a v prípade paušálu SLOBODA NEKONEČNO+ je vo výške 7 eur z mesačnej faktúry. Pri 30 mesačných poplatkoch to znamená bonus vo výške 210 eur. Detaily si môžete skontrolovať na webe 4ky – stačí si vybrať žiadané zariadenie, paušál a počet platieb.

4ka takisto láka nových zákazníkov ponukou vyskúšať si ktorýkoľvek paušál SLOBODA na 30 dní iba za 4 eur. A k dispozícii je tiež možnosť získať dlhodobú zľavu vo výške 2 eur z mesačného poplatku za paušál, ak si kúpite SIM karty 4ky cez e-shopy operátora a zároveň si prenesiete číslo do 4ky.

A poslednou časťou vianočnej ponuky sú extra dáta. Ak si do 31. januára 2022 aktivujete balíka GIGA s obnovou, resp. paušály SLOBODA + s obnovou, získate 2 GB dát v prípade balíka GIGA (namiesto 1 GB) a o 4 GB väčší objem dát v paušáloch SLOBODA + a to bez zmeny ceny.

Navýšený objem dát môžete opakovane využívať až do prerušenia automatickej obnovy balíka GIGA, resp. paušálov SLOBODA +. Detaily nájdete TU.

Zdroj: Telekom, Orange, O2, 4ka

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit