Aktuálne je známa pod označením Project Scorpio.

Microsoft minulý rok na výstave E3 2016 oznámil, že vyvíja doteraz najvýkonnejšiu hernú konzolu na svete. Má ponúknuť plnohodnotné hranie v rozlíšení 4K a výkon na úrovni 6 teraflopov. Bližšie detaily neboli oznámené, avšak to nie je prekvapujúce, vzhľadom k tomu, že konzola sa začne predávať až koncom tohto roka.

Microsoft presne podľa očakávaní prezradí detaily o novinke na tohtoročnej výstave E3 2017. Spoločnosť oficiálne oznámila dátum tlačovej konferencie, ktorá sa uskutoční 11. júna 2017 o 23:00 nášho času. Práve tu by mal Microsoft odhaliť všetky dôležité informácie o novinke, vrátane finálneho názvu hernej konzoly.

Nie je to nová generácia

Dodajme, že Project Scorpio nemá byť nástupcom aktuálnej konzoly Xbox One (S). Pôjde však o výkonnejšiu verziu, ktorá je zameraná na hranie v 4K rozlíšení. Novinka bude podľa očakávaní výkonnejšia ako PlayStation 4 Pro, ktorý dosahuje výkon na úrovni 4,2 teraflopov.

 

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit