Zariadenie v tvare hlavy Transformera slúži ako alternatíva k myši alebo touchpadu.

Hoci počítačové myši plnia svoju úlohu výborne, niekomu môže vadiť ich ergonómia. Používatelia by sa možnože radšej dotýkali stola a takým spôsobom ovládali kurzor myši. Táto myšlienka je základom zariadenia ODiN, ktoré dávnejšie uspelo na Kickstarteri a teraz vstupuje do produkcie.

ODiN má jednu funkciu. Vytvorí laserovú projekciu rozhrania, ktoré pripomína touchpad a dokáže nahradiť ovládanie myšou. Používateľ pracuje s vytvorenou projekciou rovnakým spôsobom, ako keby ovládal touchpad – k dispozícii je ľavé a pravé tlačidlo a takisto dotykové gestá za použitia dvoch prstov (scrollovanie, približovanie). Na rozdiel od touchpadu však chýba spätná väzba. Najmä, keď „klikáte“ ľavým alebo pravým tlačidlom.

Používanie ODiNa má šetriť vaše zápästie

S ODiNom sa údajne pracuje pohodlnejšie

Redaktori portálu Engadget zariadenie vyskúšali a používateľský zážitok chvália. Laserová projekcia funguje spoľahlivo, ich jediná pripomienka smeruje k dizajnu zariadenia. Hlava Transformera nie je najatraktívnejší výzor počítačového príslušenstva.

Prípadní záujemcovia si môžu ODiNa predobjednať z oficiálnych stránok. Predáva sa za 69 dolárov.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit