Novinka je súčasťou systémovej aktualizácie na verziu 4.50.

Sony pripravuje aktualizáciu systémového softvéru pre konzoly PlayStation 4. Nová verzia bude mať označenie 4.50 a jej hlavným lákadlom bude pridaná podpora externých diskov. Na ne si môžete ukladať dáta, ale aj inštalovať hry. Ide o užitočnú funkciu, ktorú ocenia (nielen) všetci majitelia 500 GB modelov PS4. Konzola bude podporovať USB 3.0 disky s kapacitou až 8 TB.

Aktualizácia na verziu 4.50 však prináša aj ďalšiu užitočnú novinku, o ktorej sa doteraz nehovorilo. Výkonnejšia verzia konzoly, PlayStation 4 Pro, dostane takzvaný Boost režim.

Nové nastavenie, Boost režim, pre konzolu PlayStation 4 Pro. Autor: Mladen Tapavicki via Abload.de

Vďaka nemu môžu hry využívať vyšší výkon verzie PS4 Pro a to aj v prípade, že nie sú pre výkonnejšiu PS4ku optimalizované. Doteraz to totiž fungovalo tak, že aby hra profitovala z extra výkonu Pro verzie, museli vývojári vydať pre konkrétnu hru špeciálnu aktualizáciu. Ak aktualizáciu nedostala, bežala rovnako a v niektorých prípadoch aj o trochu horšie ako na pôvodnej PS4ke.

Vďaka Boost režimu však budú môcť využiť dodatočný výkon prakticky všetky hry a to bez toho, aby vývojári hry spravili akékoľvek zmeny. Sony nesľubuje, že Boost režim vylepší úplne každú hru, ale minimálne by sa mali skrátiť časy načítavania hry a v niektorých prípadoch sa zvýši aj počet vykresľovaných snímok za sekundu. Potvrdzujú to aj majitelia PS4 Pro, ktorí sú v beta teste aktualizácie. Tí tvrdia, že hry ako Just Cause 3 alebo Zaklínač 3 teraz fungujú viditeľne lepšie.

Porovnanie pôvodnej PS4 a PS4 Pro s aktivovaným Boost režimom v hre Evil Within

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Recenzia PlayStation 4 Pro: Výkonnejšia verzia pre hranie v 4K

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit