399 EUR je cena ako za novú konzolu, v porovnaní s konkurenciou je polovičná.

Kruh za uzatvára. Poznáme dátumy vydania a cenovky všetkých troch „veľkých“ virtuálnych realít, ktoré sa tento rok dostanú na trh. HTC Vive bude stáť 899 EUR, Oculus Rift si môžete objednať za 699 EUR a spoločnosť Sony včera oznámila, že PlayStation VR sa bude predávať za 399 EUR. Teda za cenu, ktorá je o trochu vyššia ako cena novej konzoly PlayStation 4. Okuliare VR od HTC a Oculusu sa dostanú na trh počas jari a budú vyžadovať výkonný herný počítač. PlayStation VR bude dostupný v októbri.

Treba však dodať, že cena 399 EUR je iba za základný balík. Pre optimálny zážitok budete potrebovať ovládače Move a PlayStation kameru, ktorá je podmienkou. Budete si ju teda musieť dokúpiť, v kombinácii s ovládačmi sa cena môže navýšiť o 100 EUR. Samozrejmosťou je, že k hraniu budete potrebovať aj samotnú konzolu PS4. Vstupné náklady sú však v porovnaní s konkurenciou nižšie – za 899 EUR, čo je cena HTC Vive, si môžete kúpiť PlayStation VR, novú konzolu PS4, PS kameru aj ovládače PS Move. Uvidíme, aká bude kvalita samotného zážitku.

Okuliare VR budú vybavené 5,7-palcovým OLED displejom s rozlíšením 1920 × 1080. Zariadenie dokáže každú sekundu vykresliť 120 snímok, odozva je menej ako 18 ms. Virtuálnu realitu bude do konca roka podporovať 50 hier pre Playstation, vrátane špeciálnej verzie hry Star Wars: Battlefront.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit