Suborbitálna vesmírna letecká služba pre turistov by mohla byť prevádzkovaná z kozmických centier v Taliansku.

Je to otázka niekoľkých rokov a spoločnosť Virgin Galactic podpísala dohodu s dvoma najväčšími leteckými spoločnosťami v krajine zamerané pre vesmírne lety. Spoločnosti SITAEL a ALTEC navrhli svoje plány na výstavbu kozmického priestoru v provincii Grottaglie na juhu Talianska.

Lety budú dostupné pre bohatých zákazníkov a takisto ich bude môcť využívať aj talianska vesmírna agentúra ako vedecká platforma pre vysokofrekvenčný vesmírny výskum. V závislosti od napredovania tohto vesmírneho programu, môže Virgin Calactic uskutočniť lety prípadne aj skôr z exitujúcej vesmírnej stanice Spaceport America v Novom Mexiku.

Riaditeľ spoločnosti, George Whitesides, hovorí o možnosti vysokorýchlostných medzikontinentálnych letov. Nateraz pravdepodobne medzi Spaceport America a následne postavenými centrami na juhu Talianska.

 

Spoločnosť Virgin Galactic je v niektorých tvrdeniach odvážna a hovorí o možnosti vesmírneho turizmu už v priebehu 12-tich mesiacov. Záujemcov, ktorí majú odvahu a peniaze je už okolo 700. Tí už majú rezerváciu na prvé lety. Jeden lístok stojí 250 000 USD. Počet záujemcov narastá a tak bude chvíľu trvať, kým sa na takýto výlet dostanú. Odhady v súvislosti nevyhnutým čakaním na dostupnosť rezervovaných letov už teraz hovoria o roku 2021.

 

Zdroj: Digital Trends

Prečítajte si aj:

Štart rakety Falcon Heavy bol úspešný, Tesla putuje vesmírom. Pozrite si video

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.