Koncept telefónu Vivo Apex pre rok 2019 sa práve predstavil a prináša niekoľko zásadných technologických vylepšení.

Smartfón je vybavený čipovou sadou Snapdragon 855. Vnútorné úložisko dosahuje úctyhodných 256 GB alebo 512 GB, pričom ani pamäť RAM s 12 GB nijako nezaostáva za nekompromisnou celkovou výbavou. V konfigurácii vnútornej pamäte 512 GB a 12 GB RAM, bude dostupná aj verzia s podporou 5G siete.

Koncept smartfónu Vivo Apex je predstavený iba deň po odhalení Meizu Zero, ktorý neobsahuje žiadne tlačidlá a ani porty, pričom prvý pohľad môže vyvolať pocit, že si budú tieto dve zariadenia podobné. Nie je tomu tak a Vivo Apex 2019 je “úplne iný stroj”.

Na rozdiel od Meizu Zero, Vivo Apex 2019 obsahuje vlastný magnetický port – MagPort, ktorý je umiestnený na zadnej strane smartfónu a bude slúžiť na prenos dát, ako aj nabíjanie. Meizu Zero si musí vystačiť iba s bezdrôtovým nabíjaním. 

Amoled displej s 6,39-palcovou uhlopriečkou sa bude využívať aj na prenos zvukov, pomocou piezoelektrického meniča. Pre celkový dizajn je príznačný celoplošný displej s tenkými rámikmi naokolo, bez viditeľného predného selfie fotoaparátu.

Najzásadnejším vylepšením je takmer celoplošné skenovanie odtlačkov, čo robí z Vivo Apex 2019 najpokročilejší smartfón, ktorý využíva technológiu snímania odtlačkov prstov v displeji. Rovnako ako Meizu Zero, tak aj Apex 2019 bude používať dotykovú tlakovú technológiu pre všetky tlačidlá. Týmto spôsobom sa docieli plná funkčnosť, pričom sa zachová čistý dizajn.

Za zadnej strane zariadenia je umiestnená duálna kamera s rozlíšením 12 Mpx + 13 Mpx, vrátane LED blesku. Kde je vlastne selfie kamera? Aspoň nateraz na túto otázku nepoznáme jednoznačnú odpoveď, pričom je aj možné, že Vivo predný fotoaparát jednoducho nepoužije. Skoršie špekulácie sa pohrávali aj s myšlienkou použitia dvoch displejov, takže ako hľadáčik pre autoportréty sa bude pravdepodobne používať sekundárny displej na zadnej strane zariadenia. Nechajme sa prekvapiť.

Zatiaľ nepoznáme bližšie informácie o vodeodolnosti a ani o bezdrôtovom nabíjaní. Pokiaľ zoberieme v úvahu aj fakt, že ide o koncept, tak je pravdepodobné, že konečný produkt sa môže vo viacerých detailoch líšiť. Minulý rok sme najprv spoznali koncepčný smartfón Vivo Apex, ktorý sa nakoniec dostal na trh ako Vivo Nex. Zopakuje sa história?

Najbližšie si budeme môcť pozrieť Vivo Apex 2019 aj na barcelonskej výstave MWC 2019, kde nebude chýbať ani naša redakcia.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Meizu Zero predstavený: Svetovo prvý smartfón bez tlačidiel, reproduktorov a portov, výhradne s podporou e-SIM

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.